• onze waardering

Recensie: Ghostbusters RECENSIE

Ghostbusters is een remake van de originele Ghostbusters uit 1984. Drie wetenschappers en één vrouw die van wanten weet zijn het nieuwe Ghostbuster team. In de stad duiken opeens geestverschijningen op die allemaal met elkaar te maken lijken te hebben. Het Ghostbuster team  gaat dit onderzoeken en moeten uiteindelijk proberen de wereld te redden van een veel grotere bedreiging dan ze dachten.

Toen deze film nog in de maak was, was er al veel kritiek van de Ghostbuster fans. Want een remake van zo'n grote favoriet viel niet bij iedereen in de smaak. En dan nog eens een hele vrouwelijke cast dit was ook een schok. Maar toen bleek dat ze een heel ander script zouden volgen en de originele cast zijn goedkeuring gaf was de film gelukkig weer welkom bij vele. De originele cast komt ook stiekem langs in de film en dit is toch leuk om te zien.

Nu denk je misschien 4 hartjes? Echt? Maar laten we eerlijk zijn het is niet echt een goede film en natuurlijk helemaal niet vergeleken met de originele film maar het is wel een hele vermakelijke film. Dit is een film die geeft wat het beloofd en als je gewoon een grappige bovennatuurlijke film verwacht met de originele Ghostbusters als inspiratie maar niet als een remake zal je niet teleurgesteld worden. De acteurs zijn goed gekozen en hebben een sterke chemie met elkaar op het scherm. Het zijn natuurlijk allemaal sterke acteurs en ze hebben voor deze film allemaal een aparte persoonlijkheid toebedeeld gekregen. De oerdomme maar lekkere Chris Hemsworth als secretaresse is ook niet slecht om naar te kijken. De gebeurtenissen in de film zijn redelijk voorspelbaar maar nog steeds is het leuk als ze gebeuren. De gehele film stevent af op een groots gevecht en ook dit hebben ze leuk vormgegeven. Je voelt zelfs een beetje het epische ervan.

Als je gaat zitten voor deze film zorg dan je dicht op je scherm gaat zitten en het donker in de kamer is. Echt waar dit verbeterd de belevenis! Wat leuk is aan de film is dat die heel gericht is op 3D en ook als je geen 3D tv hebt zie je toch een mooi effect van bepaalde effecten die buiten het beeld schieten.

De film is zeker een aanrader maar verwacht geen betere versie van het origineel. Het is gewoon een leuke, grappige, bovennatuurlijke komedie. 

Ghostbusters (reboot)

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Erin Gilbert (Kristen Wiig) en Abby Yates (Melissa McCarthy) zijn een paar miskende auteurs die in hun boek poneren dat spoken echt zijn. Enkele jaren later sleept Gilbert een prestigieuze job in de wacht aan Columbia University, maar wanneer haar boek weer de kop opsteekt, wordt ze uitgelachen in de academische wereld. Wanneer geesten Manhattan binnenvallen, herenigt Gilbert met Yates, en besluiten ze samen te werken met een nucleair ingenieur, Jillian Holtzmann (Kate McKinnon), en een metro werknemer, Patty Tolan (Leslie Jones), om de wereld te redden van een mysterieus kwaad en een krachtige demon, genaamd Rowan (Neil Casey), die controle over menselijke vormen kan uitoefenen.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hier de trailer:

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • 18 x de leukste filmseries

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Deze films en series verschijnen in mei op Netflix

 • 9 x de leukste rollen van Melissa McCarthy

 • 25x de beste film franchises

Zoek in artikelen