• onze waardering

Recensie: Colony - Seizoen 1 RECENSIE

Colony voert je mee naar het bezette LA. Een mysterieuze muur heeft ervoor gezorgd dat de stad in een kolonie is veranderd en deze bezetting zorgt ervoor dat life as we know it voorgoed veranderd is. Families doen alles om te overleven en om veilig te zijn. Ook Will en zijn gezin. Tijdens de bezetting zijn zij gescheiden van hun zoon. Ze doen er alles aan om hem terug te vinden en Will krijgt hiervoor de kans, maar dat betekent wel dat hij zich moet aansluiten bij de vijand… 

In sfi-fi thriller Colony bundelen Ryan Condel (Hercules) en Carlton Cuse (Lost) hun krachten. In de serie zien we Josh Holloway (Lost) als Will Bowman. Hij en zijn gezin proberen te overleven in het LA van de nabije toekomst, waar een geheimzinnige gebeurtenis (the Arrival) ervoor heeft gezorgd dat een deel van de stad is afgesloten van de buitenwereld door een enorme muur. Hoe dit gebeurt, is voor de kijker niet duidelijk, maar de muur heeft families gescheiden, liefdes van elkaar verwijderd en het dagelijkse leven compleet lamgelegd.  

De straten worden gedomineerd door de Redhats, de overheidsagenten die ingehuurd zijn door de Hosts. De Hosts die we niet zien, maar die verantwoordelijk zijn voor de bezetting. Voedsel is alleen verkrijgbaar met bonnen, medicijnen voor bijvoorbeeld diabetes worden als onnodig bevonden, drones vliegen door de straten, en zodra iemand de regels overschrijdt voeren de Redhats deze ongelukkigen af naar de Factory. Ondertussen probeert het verzet de bezetting tegen te gaan.

Will en zijn vrouw Katie (Sarah Wayne Callies, the Walking Dead) zijn tijdens de Arrival gescheiden van hun zoon en doen er alles aan om hem terug te vinden. Beiden doen dit op geheel eigen wijze, waardoor hun relatie en vertrouwen flink op de proef wordt gesteld. Dit is een belangrijk thema in de serie. Hoe ver ga je voor je gezin? Geef je je idealen op, blijf je trouw aan waar je in gelooft of is je gezin uiteindelijk belangrijker en heiligt het doel de middelen? Beiden hebben hun eigen manier om te vechten tegen de situatie en om hun zoon en de rest van hun gezin te beschermen. Hierdoor staan ze soms lijnrecht tegenover elkaar.

Colony heeft een ijzersterke cast, zowel in de hoofd- als in de bijrollen. Josh Holloway is fenomenaal in zijn rol als Will Bowman, een ruige man met het hart op de juiste plaats. Maar ook de andere personages, met name die van Broussard en Katie, staan als een huis. Ze zijn niet allemaal even sympathiek, maar je begrijpt hun beweegredenen. Colony heeft wat overlappingen met de 2e wereldoorlog (voedselbonnen, mensen die weggevoerd worden naar de Factory, de vlag, de avondklok, het verzet), maar dan hypermodern. Geen al te hevige sfi-fi met aliens die voorbijvliegen in hun spaceships, maar wel een continue dreiging van de hosts. Want wie zijn dat? Wat is die factory? Veel vragen blijven onbeantwoord, maar dit maakt je als kijker alleen nog maar nieuwsgieriger. Naar die mysterieuze gebeurtenissen tijdens de Arrival, naar de achtergrond van de personages, naar de andere kant van de muur…

Veel vragen dus, zeker na de zinderende seizoensfinale. Maar daarom ook meer dan genoeg redenen om reikhalzend uit te kijken naar seizoen 2. De enge ‘raps’, het geluid van de avondklok waardoor je bijna je kelder in zou kruipen, de personages, verslavend zijn ze. Ik ben fan. Vier hartjes voor deze veelbelovende serie.

Colony - Seizoen 1

 • Verschenen (film):

  15 februari 2017
  (dvd) februari 2017
 • Uitgave:

  EAN 5053083105150
  Speelduur: 420
 • Distributeur:

  Universal Pictures
 • Cast:

 • Genre:

  Sci-Fi
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Producenten Carlton Cuse (Lost) en Ryan Condal (Hercules) komen met een sci-fi thriller die jouw nieuwe obsessie gaat worden! Colony speelt zich af in de nabije toekomst en vertelt het verhaal van een familie die probeert te overleven in een bezet Los Angeles. Het is een gevaarlijke wereld met verschillende ideologieën. Sommigen kiezen er voor om de bezetters te helpen en profiteren van de nieuwe orde, anderen gaan er tegen in en moeten leven met de gevolgen. Will Bowman (Josh Holloway – Lost), een voormalig FBI- agent en zijn vrouw Katie (Sarah Wayne Callies – The Walking Dead) zijn gescheiden van hun zoon tijden de invasie, nu doen zij er alles aan om herenigd te worden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Assepoester verfilmingen

 • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Outlander - Seizoen 1

 • Recensie: You seizoen 1

 • Exclusieve korting: DVD-box Danni Lowinski {afgelopen}

 • 15 dingen die je gemist hebt tijdens het bingen van Stranger Things

 • Recensie: New Amsterdam - Seizoen 1

Zoek in artikelen