• onze waardering

Recensie: Arrival RECENSIE

Op een dag komen er opeens verspreid over de wereld grote mysterieuze objecten uit de ruimte gezet. Ze landen in verschillende steden. Of zo lijkt het want op een bepaalde manier raken ze niet de aarde. Ze blijken buitenaards te zijn en taalkundige Louise Banks en fysicus Ian Donnelly worden aangesteld als het team om contact te leggen met de alien levensvorm. Het blijkt dat de aliens intelligent zijn maar een hele andere manier van communiceren hebben. Dit moet Louise doorgronden voordat de wereld machten de verkeerde conclusies trekken.

aris één van die films die je lang gaat bijblijven. Het is niet je klassieke alien scifi film, maar het is eigenlijk een mysterieuze psychologische film. De film zit met zoveel lagen zo goed in elkaar dat de film je blijft verbazen. Hoe op een gegeven moment alles bij elkaar komt, wat de betekenis is en hoe de mensheid reageert. In deze film zit niet één simpel verhaal maar veel meer vertellingen. Er is het mysterie van de aliens, maar ook het mysterie van de hoofdrolspeelster Louise, gespeeld door Amy Adams. Daarnaast zie je de verschillende manieren waarop de mensheid kan reageren op zo'n gebeurtenis en wat de keuzes zijn die er gemaakt worden op globaal en persoonlijk niveau.

Op het einde werd ik steeds enthousiaster omdat alle puzzelstukjes steeds meer op zijn plaats vielen. De hele film is eigenlijk gemaakt uit puzzelstukjes waarbij alle scenes en alle gesprekken en gedachten verder gaan dat wat er op dat moment gebeurt. Naast de geweldige verhaallijn zijn ook de acteurs en de setting geweldig gekozen. Het is geen film met veel poespas en er wordt een duidelijke sfeer neergezet. De effecten die er zijn, zijn mooi gedaan. De film zelf is redelijk donker maar dat is ook de sfeer van de film, spanning en mysterie. Daarnaast zijn de acteurs ook geweldig gekozen. Amy Adams zet een prachtige rol neer en geeft haar karakter veel diepgang.

Ik kan eigenlijk maar 1 ding echt zeggen over deze film en dat is dat je deze moet gaan zien! Zelden ben ik zo onder de indruk van een verhaallijn. Als recensent heb ik erg veel films gezien en beoordeeld en originaliteit, verassing en diepgang zie je niet veel in films. Maar deze film gaat zoveel dieper dan alleen maar een "Arrival". 

Arrival

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Wanneer overal op aarde mysterieuze ruimtevaartuigen neerdalen wordt een eliteteam samengebracht onder leiding van linguïst Louise Banks om contact met de buitenaardse wezens te zoeken. Terwijl de mensheid balanceert op de rand van een totale oorlog moet het team op zoek naar antwoorden tijdens een race tegen de tijd. Om deze antwoorden te vinden en de mensheid te redden moeten ze hun eigen levens in gevaar brengen.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hier de trailer:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De moeilijke Harry Potter Quiz

 • Complete Young Adult series die je achter elkaar wil lezen

 • Tattoo's geïnspireerd door boeken

 • Boekenkasten om van te dromen

 • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

Gerelateerde artikelen

 • Deze bad lip reading van de Royal Wedding is hilarisch

 • Parnassia

 • Tweede Shadow and Bone trailer onthuld

Zoek in artikelen