• onze waardering

Recensie: Poldark Seizoen 2 RECENSIE

Het tweede seizoen van Poldark gaat precies verder waar het eerste seizoen is afgelopen. Aan het einde van het eerste seizoen verliezen Ross en Demelza hun dochtertje Julia. Vervolgens helpt Ross de arme mensen om een schip te plunderen dat gestrand is. Dit gaat niet zonder slag of stoot en aan het eind van seizoen één wordt Ross opgepakt en blijft Demelza alleen achter. Seizoen twee begint met de terechtstelling van Ross. Demelza probeert er alles aan te doen om Ross vrij te krijgen. Ondertussen heeft Ross ook vijanden gemaakt en met name een man genaamd George Warleggan is erop gebrand om Ross opgehangen te zien worden...

Aangezien alle personages in het eerste seizoen goed geïntroduceerd zijn, kan het tweede seizoen meteen verder met het verhaal. Op de introductie van een paar nieuwe karakters na, zijn de hoofdpersonen hetzelfde gebleven en dit seizoen is dan ook een feest der herkenning. We zijn zo gewend geraakt aan de vrienden en familie van Ross Poldark dat ze heel vertrouwd aanvoelen.

Seizoen twee is eigenlijk in alle opzichten de overtreffende trap van seizoen één. Het verhaal begint meteen onwijs spannend, de personages kunnen verder worden uitgediept en dit seizoen kent ook vele emotionele momenten, waarbij je af en toe een traantje moet weg pinken.

Wat vanaf het eerste seizoen al opvalt is de prachtige muziek die voor deze serie gecomponeerd is door Anne Dudley. De muziek die bij de intro van de serie al te horen is, zorgt ervoor dat je als kijker mee terug wordt genomen in de tijd. De muziek zorgt voor een heel positief gevoel, maar af en toe hoor je er ook de ietwat negatievere ondertoon in, eigenlijk net als in de serie. Ross Poldark beleeft zowel successen als heftige tegenslagen. Ook leuk om te weten is dat Anne Dudley voor meerdere films en series muziek gecomponeerd heeft, waaronder voor de Nederlandse film Zwartboek.

Seizoen twee is in mijn optiek misschien nog wel beter dan het eerste seizoen. Dit komt doordat er verhaaltechnisch meer gebeurt. De verhaallijn is in spanning toegenomen, wat al begint met de zinderende eerste aflevering, die ook nog eens eindigt met een gigantische cliffhanger. Ook is er meer ruimte en tijd voor de bijkarakters. Doordat alle hoofdpersonen al zo goed geïntroduceerd zijn, krijgen nu ook andere karakters een groter verhaal, zonder de echte hoofdpersonen op de achtergrond te schuiven. De bijkarakters krijgen op deze manier veel meer een eigen persoonlijkheid wat de karakters menselijker maakt en je ook veel meer met deze karakters mee kan leven.

Wel moet er gezegd worden dat met afleveringen van om en nabij een uur speeltijd, het soms ietswat langdradig wordt. Dit hoeft zeker niet voor iedereen een probleem te zijn en de serie is visueel prachtig in beeld gebracht, waardoor het kijken van de een uur durende afleveringen zeker geen straf is. Wel zorgt het ervoor dat sommige gesprekken tussen bijvoorbeeld karakters ietswat langdradig aanvoelen.

Seizoen twee van Poldark is een direct vervolg op het eerste seizoen. Waar mogelijk is dit seizoen beter dan het eerste deel en ook veel spannender geworden. Dit komt de serie zeker ten goede. Dat blijkt ook uit het feit dat seizoen drie eraan zit te komen en seizoen vier ook al aangekondigd is.

Voor de mensen die niet kunnen wachten tot seizoen drie uitkomt heb ik goed nieuws! De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Winston Graham, dus mocht je echt niet kunnen wachten op het volgende seizoen (of wil je gewoon nog meer weten over Poldark) dan is het zeker een optie om de boeken te gaan lezen.

Poldark - Seizoen 2

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is 1790, opstand en revolutie liggen in de lucht. Ross Poldark moet voor zijn vrijheid vechten als George Warleggan hem als revolutionair wil laten hangen. Zou het Demelza lukken om Ross tegen zichzelf te beschermen?Om vrij van hun hoge schulden te komen investeren Ross en Francis samen in een nieuwe mijn. Met een riskante smokkel zet Ross alles op het spel. In deze tijd vol zware verliezen en triomfale winsten moet de Poldark-Clan onderling vrede sluiten, maar tegen welke prijs?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

 • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

 • Het jaar rond - Cathy Bramley

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

 • Series om te kijken als je Bridgerton mist

 • Poldark seizoen 4 trailer

 • 10 redenen waarom Aidan Turner een lekker ding is

 • Recensie: Poldark Seizoen 1

 • Recensie: Poldark seizoen Vijf

Zoek in artikelen