• onze waardering

Recensie: Vechtershart seizoen 2 RECENSIE

In seizoen 2 van Vechtershart moeten Nick en David hard werken om de sportschool draaiende te houden. Daarnaast werkt Nick hard aan het verbreden van zijn carrière naar MMA vechter en heeft David grote moeite om clean te blijven. Ook komen er weer nieuwe bedreigingen om de hoek kijken in de vorm van criminelen die een slaatje willen slaan uit matchfixing.

Na het succes van seizoen 1 zijn de verwachtingen voor seizoen 2 nog hoger gespannen dan voor het eerste seizoen. Twee jaar na het verschijnen van seizoen 1 is het dan eindelijk zover. En het tweede seizoen stelt zeker niet teleur! De succesvolle mix van spanning, drama en humor zorgt ook in dit seizoen voor veel kijkplezier. Los van de algehele dreiging die het voortbestaan van de sportschool onzeker maakt heeft iedereen wel zijn eigen battles om te vechten. En ook in dit seizoen zijn deze verschillende verhaallijnen weer op een indrukwekkende manier met elkaar vervlochten. Zo biedt Rudi een aantal probleemjongeren een kans om uit de criminaliteit te komen en zorgt juist een nieuweling op de sportschool ervoor dat ze dieper in de criminaliteit komen dan ooit tevoren.

De cast van Vechtershart is grotendeels hetzelfde gebleven. Zelfs geesten uit het verleden in de vorm van Johan Leysen als de vader van Nick en David komt nog even terug. Dit zorgt voor weer een extra dimensie in het verwerkingsproces van beide broers van zijn overlijden en het maakt dat hij ze toch nog op zijn eigen wijze advies kan geven. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwkomers waarvan Bill Barberis als Briek wel de meest opvallende is. In seizoen 2 is er ook een meer opvallende plaats voor Sterre, dochter van Sjoerd, die wordt gespeeld door Susan Radder en haar vriendje Redouan die wordt gespeeld door Aziz Akazim. Werner Kolf die Jerry speelt is wat meer naar de achtergrond verdwenen, maar is daardoor niet minder belangrijk geworden in het verhaal. Deze keuze voor niet teveel nieuwe spelers maar wel andere accenten is erg prettig omdat je zo aan niet al te veel nieuwe gezichten hoeft te wennen en de al bekende personages beter leert kennen.

Ook seizoen 2 van Vechtershart is weer een echte aanrader. Zeker voor fans van seizoen 1. Waar een tweede seizoen vaak een teleurstelling kan zijn is dat bij Vechtershart zeker niet het geval. Aan de ene kant hoop ik op een derde seizoen waar ruimte voor lijkt te zijn gezien het einde. Aan de andere kant zou het jammer zijn als het derde seizoen het succes van de eerste twee seizoenen niet kan evenaren. Maar goed, dit staat zeker niet in de weg tijdens het kijken van seizoen 2. Dus zet de popcorn maar klaar en je telefoon op stil voor een marathon van het tweede seizeon van Vechtershart.

Vechtershart - Seizoen 2

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een jaar na de dood van hun vader proberen de broers Nick en David Roest hun leven op poten te krijgen. Nu een relatie met zijn ex Selma verkeken lijkt, wil Nick het eindelijk eens ‘goed doen’ met zijn meisje Kirsten. Helemaal nu hij opnieuw vader lijkt te worden. Maar ja: Nick blijft Nick… Bovendien is de markt voor kickboksers ingezakt door het steeds populairder wordende MMA (Mixed Martial Arts) en dat dwingt hem tot rigoureuze keuzes waarbij voortdurend de verlokking van het ‘makkelijke’ geld op de loer ligt. David wil vol goede moed zijn leven weer oppakken als hij voor de zoveelste keer uit rehab komt, waar hij voor zijn drugsverslaving is behandeld. Als blijkt dat hij door achterstallige huur uit zijn huis is gezet en Bodil hem niet terug wil nemen, is hij terug bij af: dakloos en geroyeerd als advocaat. Van Nick mag hij zolang in de sportschool slapen, maar als David ziet dat Nick steken laat vallen, begint hij zich intensief met het bedrijf te bemoeien om een dreigend faillissement te voorkomen...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Vechtershart seizoen 1

Zoek in artikelen