• onze waardering

Recensie: De Smurfen en het verloren dorp RECENSIE

Wie is er niet groot geworden met de Smurfen? Al sinds de jaren '60 bestaan er stripverhalen van de kleine blauwe wezentjes, maar misschien wel het bekendste is de tekenfilmserie die van 1981 tot 1990 werd gemaakt door Hanna-Barbera. In 2011 en 2013 kwamen De Smurfen en Smurfen 2 uit, die een combinatie waren van live-action en digitale animatie. En nu in 2017 volgt de volledig digitaal geanimeerde film De Smurfen en het verloren dorp.

Alle Smurfen in het Smurfendorp hebben een naam en die naam zegt iets over de Smurf. Denk maar aan Moppersmurf, Smulsmurf, Lolsmurf, Brilsmurf, Klungelsmurf, Potige Smurf en zelfs Grote Smurf. De enige die buiten de boot valt is Smurfin. Niet alleen is zij het enige meisje in het dorp, ook zegt haar naam niets over haar. Wie is Smurfin eigenlijk en wat is er bijzonder aan haar? Wanneer Smurfin samen met Klungel, Potige en Brilsmurf gaat Smurfboarden, vliegt ze bijna over de verboden muur heen en wanneer ze landt ziet ze een paar ogen. Ze besluit om achter het wezen aan te gaan, maar die vliegt nog net door een gaatje in de muur. Het enige wat het wezentje achterlaat is een gele Smurfenmuts... Bestaat er nog een Smurfendorp waar de Smurfen niets van weten? Klungel, Potige en Brilsmurf gaan samen met Smurfin, ondanks het verbod van Grote Smurf, op onderzoek uit om de andere Smurfen te waarschuwen voor Gargamel. Uiteindelijk komen ze uit bij een Smurfendorp vol met meisjes Smurfen, is dit waar Smurfin thuishoort?

Als kind ben ik echt opgegroeid met de Smurfen. Bijna iedere ochtend keek ik bij mijn moeder in bed op tv naar een aflevering van de Smurfen voor ik me ging aankleden en ontbijten om vervolgens naar school te gaan. De Smurfen blijft dan ook altijd iets waar ik warme gevoelens bij heb en waarvan ik denk 'O, leuk!'. De Smurfen en het verloren dorp klinkt mysterieus en spannend en wekt meteen de interesse.

Zoals je van een Smurfenverhaal gewend bent, worden de Smurfen achterna gezeten door Gargamel, zijn kat Azraël en zijn gier Monty en uiteindelijk zijn ze hen steeds te slim af. Dit levert verschillende lachwekkende en hilarische scènes op.
Het leuke aan deze Smurfenfilm is dat er dieper ingegaan wordt op Smurfin. Zo blijkt dat ze eigenlijk geen echte Smurf is, maar een creatie van Gargamel om de Smurfen te pakken te krijgen. Ondanks dat de Smurfen in haar eigen dorp er niet mee lijken te zitten en ze voor hen er gewoon helemaal bij hoort, heeft Smurfin er niet echt vrede mee en zijn er verschillende momenten in de film waarin Smurfin twijfelt aan zichzelf. Uiteindelijk is de boodschap in de film dat in jezelf moet geloven en uit moet gaan van het goede en dan komt alles goed.

Misschien een klein nadeeltje was dat de film wat traag op gang leek te komen en daarom in het begin zelfs wat saai was, maar dit wordt later zeker goed gemaakt!

De Smurfen en Het Verloren Dorp

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt.
    Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

Gerelateerde artikelen

  • De oorlogspianiste - Mandy Robotham

  • Moana krijgt een live-actionremake!

  • Recensie: The Orville seizoen 2

Zoek in artikelen