• onze waardering

Recensie: Resident Evil: Vendetta RECENSIE

Chris Redfield wordt op een missie gestuurd om een landhuis te onderzoeken. Het blijkt er echter te krioelen van de zombies. Het blijkt dat Glenn Arias een nieuw virus heeft weten te ontwikkelen om mensen in zombies te veranderen. Chris weet te ontsnappen en roept de hulp in van Rebecca Chambers. Zij probeert een medicijn te ontwikkelen tegen dit virus om zo de mensheid te kunnen redden. 

Resident Evil: Vendetta is anders dan de andere Resident Evil films die we kennen. Het is een film die compleet bestaat uit CGI. De makers lijken hiermee een tussenweg te willen vinden tussen de videogames en de films van de populaire reeks. Als je zelf een gamer bent dan herken je al snel de graphics van de film. Het doet namelijk erg denken aan de graphics van een videospel. In het begin van Resident Evil: Vendetta ben je dan ook continue alert, je hebt het gevoel alsof het filmpje elk moment kan stoppen en jij zelf de controller op moet pakken om verder te spelen. Nadat je hier eenmaal aan gewend bent geraakt kun je rustig achter over zitten en genieten van de film.

Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie erg sceptisch tegen de film aankeek. Waarom is er gekozen voor een CGI geanimeerde film? Na wat onderzoek kwam ik erachter dat deze film al twee CGI voorgangers heeft gehad, namelijk Biohazard: Degeneration en Biohazard: Damnation. Alle drie de CGI films spelen zich af in hetzelfde universum als de videospellen, in tegenstelling tot de live-action Resident Evil films. De eerste twee CGI films dienen dan ook als prequels van Resident Evil 5 en 6. Alle drie de films zijn redelijk goed ontvangen, op IMDB hebben ze gemiddeld een 6,5 behaald. En ik moet zeggen dat de film heerlijk wegkeek. De actiescènes zagen er mooi uit en de sfeer van de film was goed. Echt eng wordt de film nergens helaas. Hier hadden de makers wel iets meer mee kunnen doen. 

Een minpuntje van de film is dat ze ervanuit gaan dat je ofwel de voorgaande delen van de CGI films hebt gezien ofwel bekend bent met de Resident Evil videospellen. Dit maakt het voor de mensen die zowel de spellen niet hebben gespeeld als de andere films niet hebben gezien soms ietwat lastig om te weten wie wie precies is. Ze geven niet voor elk karakter een duidelijke introductie. Daarbij moet ik wel zeggen dat het desondanks wel goed te volgen is. Voor de liefhebbers van de videospellen zal het een feest van herkenning zijn. In het videospel Biohazard 0 die in 2002 uitkwam zagen we voor het laatst het personage Rebecca Chambers. In deze film maakt ze haar terugkeer! Ook Leon Kennedy en Chris Redfield die in eerdere videospellen te zien waren spelen de hoofdrol in deze film. Voor de fans van de videospellen is deze film dan ook een echte aanrader.

Over het algemeen is Resident Evil: Vendetta geen slechte film. Hij kijkt lekker weg en je hoeft niet te veel bij de film na te denken. De actiescènes zien er spectaculair uit maar nogmaals jammer dat hij niet wat spannender was gemaakt. Ook miste ik een goede introductie van de karakters voor degene die niet bekend zijn met de Resident Evil videospellen, maar gelukkig was de film alsnog wel goed te volgen. Al met al was het best een aardige film en daarom krijgt hij van mij 3 hartjes.

Resident Evil: Vendetta

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als een onbevreesde vijand uit wraak een dodelijk virus loslaat, roept BSAA-kapitein Chris Redfield de hulp in van agent Leon S. Kennedy en professor Rebecca Chambers om de doodsboodschapper uit te schakelen en New York te redden.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Un beau soleil intérieur

 • Amy Schumer laat haar rol in de live-action film van Barbie vallen

 • Recensie: De man zonder eigenschappen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen