• onze waardering

Recensie: Rectify - Seizoen 4 RECENSIE

Rectify is een serie over Daniel Holden. Daniel zit 19 jaar in de gevangenis voor de verkrachting en moord op zijn toenmalige vriendin Hannah Dean. Voor deze zaak kreeg hij de doodstraf, maar wanneer er nieuw bewijs bekend wordt, wordt hij vrij gelaten. Deze serie gaat over zijn zaak, over het rechtssysteem in Amerika en vooral ook hoe het is om weer vrij te komen na zo'n lange gevangenisstraf. Na de gebeurtenissen in seizoen 1 tot en met 3, zit Daniel in dit laatste seizoen in een Exodushuis, een huis waar gevangenen die net vrij zijn gekomen leren acclimatiseren. Daniel krijgt werk in een magazijn en leert daarnaast ook een meisje kennen – Chloe. Er wordt steeds meer bekend over wat er die nacht met Hannah nou eigenlijk gebeurd is. Ook kijken we nog steeds mee met wat er met Daniels familie gebeurt. 

Aden Young speelt de rol van Daniel Holden en doet dit geweldig. Het is niet eens een acteur meer – hij is gewoon een ex-gevangene. In dit seizoen went Daniel steeds meer aan het leven buiten de gevangenis. Hij leert weer liefde kennen en van dingen te houden. Toch heeft hij nog steeds erg veel last van post-traumatisch stress-syndroom. Hiervoor gaat hij in behandeling. Dit is een erg goede toevoeging aan de serie, aangezien we zo veel meer van Daniel als persoon leren. Wat heeft hem nou zo kapot gemaakt in die gevangenis? De fantastische prestatie van Aden Young zorgt ervoor dat je intens met hem meevoelt – ook al doet hij soms domme dingen, zoals zeggen dat hij iets heeft gedaan terwijl dit niet zo is. 

Niet alleen de verhaallijn van Daniel doet het goed voor je emoties – ook de verhalen van de andere personages doen je erg meeleven. Amantha, Ted junior en Tawney hebben stuk voor stuk interessante verhaallijnen met wat meer veel voorkomende problemen – zoals onder je niveau werken en huwelijksproblemen. De personages gaan elk een enorme groei door vanaf het begin van de serie.  Stuk voor stuk worden ze door acteurs gespeeld die perfect bij de rol passen. 

De serie is wel wat traag – er waren 4 seizoenen nodig om uiteindelijk wat meer duidelijkheid te krijgen over de zaak van Hannah. Dit had sneller gekund en daarom wordt de serie soms als saai beschouwd. Desalniettemin werkt het tempo ook in het voordeel van de serie – het draagt bij aan de sfeer van de serie, die veel empathie opwekt, soms zo erg dat je de serie even stop moet zetten en moet bedenken dat het allemaal niet echt is.  Ook is de lengte van de serie perfect. Ze zijn gestopt voordat het echt uitgemolken werd en dat is altijd een goede zaak. 

Rectify is een geweldige serie van de makers van Breaking Bad. Vond je de empathie-opwekkende sfeer van deze serie wat? Geef dan zeker ook Rectify een kans: je leert interessante personages kennen en voelt intens met ze mee. Daarnaast krijg je ook te zien hoe het rechtssysteem soms kan falen en hoe corrupt het kan zijn. Zeker een aanrader!

Rectify - Seizoen 4

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In dit vierde en laatste seizoen van Rectify blijven we de na 19 jaar vrijgekomen Daniel Holden volgen. Zijn gedwongen verbanning uit Georgia zorgt voor afstand met de rest van de familie, zowel letterlijk als figuurlijk. Daniel moet op eigen benen leren staan, en vindt steun bij lotgenoten in een reïntegratieproject in Nashville. En hoewel het hem zwaar valt om aan een normaal bestaan te wennen, zorgt de verbanning er ook voor dat Daniel onverwacht kennis maakt met de positieve kanten van zichzelf en van het leven. Hij maakt opnieuw kennis met vriendschap en de liefde, en leert om te gaan met zijn trauma’s.Intussen gaat het leven in Paulie door. Amantha ontmoet een oude bekende die haar leven aardig op zijn kop zet, maar heeft ook nog iets af te sluiten met Jon Stern. De relatieproblemen van Teddy en Tawney blijven aanhouden. En Janet, die het moeilijk vindt om zo ver van Daniel te zijn, neemt samen met Ted Sr. een grote beslissing. En dan is er nog een allesbeslissende vraag: wat is er werkelijk gebeurd tijdens de nacht dat Hanna Dean werd vermoord? Jon en Sheriff Daggett zijn dichterbij het antwoord dan ze denken…

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Deze dood in Seizoen 4 van Orange is the New Black brak letterlijk ons hart!

 • Hele vroege preview van Outlander seizoen 4

 • Winnen!!! DVD-box van het vierde seizoen 90210! {afgelopen}

 • De volledige trailer van seizoen 4 van Sherlock

 • Recensie: Black Sails - Seizoen 4

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen