• onze waardering

Recensie: Descendants RECENSIE

De Disney film Descendants focust zich op de kinderen van bekende Disney karakters. Wanneer Ben, de zoon van Belle en het Beest besluit om vier kinderen van bekende Disney villains, die vastzitten op het Isle of the Lost (ofwel Dwaaleiland in het Nederlands) naar Auradon te halen, zijn zijn ouders daar in eerste instantie niet echt blij mee. De vier Disney villains Maleficent, de Evil Queen, Cruella de Vil en Jafar zien dit als een kans om van hun eiland af te komen. Ze geven hun kinderen de opdracht mee om de toverstok van de goede fee te stelen, zodat ze van het eiland kunnen ontsnappen. De kinderen Mal, Evie, Carlos en Jay zien dit als een kans om zich te bewijzen tegenover hun ouders. Eenmaal aangekomen bij Ben moeten Mal en de rest op Auradon naar school gaan. Al snel zien ze in dat het toch niet zo makkelijk is om slecht te zijn als ze dachten...

Ik moet zeggen dat mijn verwachtingen voor deze film niet hoog gespannen waren. In eerste instantie leek de film me erg kinderlijk en ik was bang dat de bekende Disneyfiguren niet goed tot hun recht zouden komen. Maar ik had het mis! Disney Descendants is een leuke musical familiefilm geworden die tegen mijn verwachtingen in eigenlijk hartstikke leuk is!

Descendants kan misschien nog wel het best worden omschreven als High school musical met Disney karakters, want wat ik in eerste instantie niet wist, is dat deze film een musical is! Kenny Ortega, de regisseur van Descendants heeft ook High School Musical geregiseerd. De liedjes die in Disney Descendants worden gezongen zijn allemaal even leuk en ontzettend catchy! Ik kan je verzekeren dat zelfs dagen nadat je de film hebt gezien je nog steeds de nummers Rotten to the core en Set it off aan het neuriën bent. 

Wat ik zelf ook heel goed gedaan vond waren de kostuums die de karakters droegen. In elk kostuum zag je wel iets terug van de bekende Disney karakters door middel van het gebruik van kleuren of accessoires. Zo draagt Belle altijd iets geels en heeft de dochter van de Evil Queen van Sneeuwwitje een ketting met een appel om. Zo weet je als kijker meteen welk karakter er uitgebeeld wordt en geeft dit net dat beetje extra aan de film mee. 

Als ik dan toch nog een minpuntje aan de film moet geven dan zijn dat voor mij de acteurs die de rollen van Maleficent, Jafar, de Evil Queen en Cruella de Vil vertolken. Alle vier zijn het afzonderlijk van elkaar prima acteurs, alleen in deze film lijken ze net íets te veel plezier te hebben in hun rol. Hierdoor krijgen de karakters soms iets karikaturaals, wat erg jammer is, met name omdat dit bij de andere karakters niet het geval is. 

Maar ach, we vergeven Descendants maar al te graag dit minpuntje. Misschien was het doorlopende plot van de film niet het meest origineel, maar de karakters waren dat zeker wel! Dat in combinatie met de leuke musicalnummers en het goede spel van de vier hoofdpersonen zorgt ervoor dat dit een ontzettend leuke familiefilm is geworden! 

Descendants

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De film draait rond de avonturen van de vier kinderen van vier slechteriken uit het Disney-universum. De kinderen krijgen dankzij prins Ben een tweede kans in Auradon. De slechteriken vertellen hun kinderen dat dit het moment is om de macht te grijpen en de magie weer mogelijk te maken op het dwaaleiland waar ze gevangen zitten. Vervolgens proberen ze die opdracht uit te voeren, maar hoe meer ze in Auradon zijn, hoe meer ze twijfelen of wat ze doen echt is wat ze willen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 Disney Channel musicals

 • De beste fantasy films op Disney+

Zoek in artikelen