• onze waardering

Recensie: Z-Nation - Seizoen 2 RECENSIE

Recensie: Z-Nation - Seizoen 2

Op de omslag van de dvd wordt Z-Nation vergeleken met een combinatie tussen The Walking Dead en Mad Max. Deze vergelijking is jammer, omdat bijvoorbeeld The Walking Dead zich vooral op het dramatische aspect van de zombie-apocalypse richt, terwijl Z-Nation zich meer richt op verschillende zombievormen en daarnaast ook andere aspecten zoals aliens erbij pakt. De vergelijking met The Walking Dead en Mad Max zou dan verkeerde verwachtingen scheppen.

'In het tweede seizoen van Z-Nation lijkt de hele wereld achter "De Murphy" aan te zitten, die maar net aan een kernaanval weet te ontsnappen. Citizen Z looft een beloning uit voor Murphy en het vaccin dat in zijn bloed zit. De beloning is zo hoog dat hij en zijn team nu niet alleen tegen zombies maar ook tegen geldjagers moeten vechten. Lukt het het team om Murphy ongedeerd voor een tegengif in het lab in Californië te krijgen? De weg er naartoe is lang en de groep wordt daarbij geconfronteerd met zombies in de meest uiteenlopende vormen.

Net als in seizoen een, zit het tweede seizoen van Z-Nation boordevol verschillende elementen. Allereerst wordt er geëxperimenteerd met verschillende soorten zombies, zoals supersnelle zombies, zombieschapen, zombiebaby's en een soort boomzombies. Dit is heel verfrissend omdat de meeste televisieseries en films zich vasthouden aan de langzaam strompelende kreunende zombies. Daarbij schuwt de regisseur niet om andere aspecten zoals aliens en straling door een kernaanval toe te voegen aan de serie. Aan de ene kant maakt dit het verhaal heel divers en onvoorspelbaar. Aan de andere kant kun je door de verschillende aspecten wat overspoeld raken. Het lijkt dan alsof men probeert vijf seizoenen in één te stoppen.

Het verhaal verloopt vlot en hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel slow-motion als een hele snelle manier van filmen. Wat bijdraagt aan de spanning zijn de constante aanval van zombies en menselijke tegenstanders die ook op jacht zijn naar de Murphy. Niemand is ergens veilig en dit gevoel wordt de kijker meegegeven tijdens het volgen van Z-Nation.      Syfy producties kenmerken zich vaak door een grote verscheidenheid aan typen personages. En dat vinden we ook bij Z-Nation zeker terug. We hebben bijvoorbeeld een soort van hippie opa, een nerd die graag radioprogramma's maakt, een sterke vechtlustige dame, die aan Michonne doet denken en een zwijgzame jonge man, die zijn moordscore bijhoudt. Juist die diversiteit zorgt ervoor dat de serie voor een breed publiek toegankelijk wordt. Ten slotte is de vijftiende episode van seizoen twee het vermelden waard, omdat hier de verschillende personages terugblikken naar het moment waarop het zombievirus uitbrak. Dit is een mooie onderbreking voor de laatste episode  van dit seizoen. Eveneens geeft dit een extra verklaring voor het uiteindelijke doel; namelijk een medicijn vinden tegen het zombievirus.

Concluderend moet je Z-Nation zeker niet vergelijken met namen zoals The Walking Dead en Mad Max, maar eerder zien als een typische SyFy productie, die graag experimenteert met verschillende zombievormen. Daarbij is de serie een duidelijk en logisch vervolg op seizoen één, waarbij seizoen twee zich duidelijk qua kwaliteit in positieve zin verder ontwikkeld. Alhoewel de verschillende elementen, zoals kernrampen en aliens het gevaar dreigt dat de serie wat druk en ongeloofwaardig kan worden, houdt dit het verhaal juist ook boeiend en onvoorspelbaar, evenals de diversiteit aan persoonlijkheden. Concluderend zal het tweede seizoen van Z-Nation zowel zombieliefhebbers als liefhebbers van SyFy producties aanspreken. Helaas bevatte de dvd's geen extra's zoals interviews met de acteurs.

Dit was de Chicklit.nl recensie van Z-Nation - Seizoen 2

Z Nation - Seizoen 2

 • Verschenen (film):

  29 september 2017
  (dvd) oktober 2017
 • Uitgave:

  EAN 8719372005422
  Speelduur: 574
 • Distributeur:

  Dutch Filmworks
 • Genre:

  Sci-Fi
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In dit spannende tweede seizoen lijkt de hele wereld achter "De Murphy" aan te zitten die maar net aan een kernaanval weet te ontsnappen. Citizen Z looft een beloning uit voor Murphy en het vaccin dat in zijn bloed zit. De beloning is zo hoog dat hij en zijn team nu niet alleen tegen zombies maar ook tegen geldjagers moeten vechten. Lukt het het team om Murphy ongedeerd voor een tegengif in het lab in Californië te krijgen?

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Netflix heeft het tweede seizoen van Riverdale besteld

 • Trailer Riverdale seizoen 2B is uit

 • Dit is wat we weten over 13 Reasons Why seizoen 2

 • Recensie: Outlander - Seizoen 2

 • Recensie: Orphan Black - Seizoen 2

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen