• onze waardering

Recensie: Star Wars: The Last Jedi RECENSIE

Recensie: Star Wars: The Last Jedi

Star Wars: The Last Jedi gaat verder waar The Force Awakens ophoudt. Rey is naar Luke's eiland gegaan om haar potentidële Jedi krachten te ontwikkelen. Ondertussen moet het verzet heviger tegen de First Order vechten dan ooit. Poe, Finn en Rose proberen er alles aan te doen om het verzet te redden en de First Order te verslaan, maar of dat ze gaat lukken?

In tegenstelling tot de andere Star Wars films gaat deze film vrijwel meteen verder waar The Force Awakens is opgehouden. We zien hoe Rey op het eiland bij Luke staat en aan hem vraagt om haar te trainen als Jedi. Doordat de meeste karakters in de vorige film al zijn geïntroduceerd kan The Last Jedi meteen groots beginnen. We zien veel spectaculaire actiescènes en met name de scènes die zich in de ruimte bevinden zien er prachtig uit!

Ook zit er in The Last Jedi ontzettend veel humor. De film neemt zichzelf niet altijd te serieus wat zorgt voor veel hilarische scènes (met name de wezentjes die Porgs worden genoemd zijn erg grappig). Maar ook Luke blijkt een komische kant te hebben. Van alle Star Wars films is The Last Jedi zeker de meest humoristische. Luke heeft daarnaast ook een relatief grote rol in The Last Jedi, helemaal in tegenstelling tot The Force Awakens, dit zorgt ervoor dat de makers van de film ook wat meer verwijzingen naar eerdere films kunnen geven. Voor de echte fans is dit natuurlijk fantastisch!

In deze film staan er een aantal vragen centraal en met name de vraag wie de ouders van Rey zijn is erg belangrijk. Rey is erop gebrand om de waarheid te vinden over haar afkomst, maar of we daar in deze film achter komen, daarvoor moet je dan toch echt zelf de film gaan kijken. In The Last Jedi zullen Rey en Kylo Ren (ofwel goed en kwaad) dichter bij elkaar komen. Dit zorgt voor genoeg spanning. Zal Rey overlopen naar de Dark Side? Zal Kylo Ren die in een tweestrijd verkeerd toch terugkeren naar de lichte kant van de force? 

Wat ik persoonlijk erg jammer vond was dat Finn een kleinere rol heeft in deze film dan in The Force Awakens. Finn is toch wel een erg geliefd personage onder de fans en met name zijn scènes met Rey waren erg boeiend. Maar in deze film zijn Finn en Rey natuurlijk van elkaar gescheiden en hierdoor mis je die scènes tussen deze twee karakters toch wel. Dat neemt niet weg dat Finn natuurlijk gewoon een heel leuk personage blijft.

De onlangs overleden Carrie Fisher neemt van ons een waardig afscheid met haar rol als Leia Organa. Ze weet net als in het vorige deel haar rol weer fantastisch te vertolken als generaal van het verzet. Ook leuk is dat we in dit deel kunnen genieten van de dochter van Carrie Fisher, Billie Lourd. Ze was al even te zien in The Force Awakens, maar in The Last Jedi heeft ze een grotere rol gekregen als lid van het verzet. 

Ik ben zelf over het algemeen heel positief over The Last Jedi. Is het de beste Star Wars film ooit? Dat denk ik niet. Maar de fans worden zeker niet teleurgesteld en worden getrakteerd op een film vol spetterende actie, een spannend verhaal en met name heel veel humor!

 

Recensie: Star Wars: The Last Jedi

Star Wars Episode 8: The Last Jedi

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De Star Wars-saga gaat verder met de helden uit The Force Awakens in een avontuur waarbij geheimen van de Force en schokkende onthullingen uit het verleden ontsloten worden.

    Terwijl ze haar eerste stappen heeft gezet in een grote wereld, gaat Rey verder op haar epische reis met Finn, Poe en Luke Skywalker in het volgende hoofdstuk van de saga. Rey gaat in de leer bij Luke Skywalker op Ahch-To. Luke moet ondertussen afrekenen met een geloofscrisis. Ondertussen bereidt het verzet zich voor op de komende strijd met The First Order en brengt ze naar nieuwe plaatsen in het sterrenstelsel, waaronder een casinostad waar de bovenklasse zich bevindt.

Meer info
  • Extra Informatie:

    Trailer:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • 18 x de leukste filmseries

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Fans zijn blij met het laatste seizoen van Star Wars: The Clone Wars

  • Deze 5 filmquotes hebben wij verkeerd onthouden

Zoek in artikelen