• onze waardering

Recensie: Pitch Perfect 3 RECENSIE

Recensie: Pitch Perfect 3

Een nieuwe film met de Bellas! In Pitch Perfect 3 keren Beca, Fat Amy, Chloe en de rest van de a capella groep terug om weer samen het podium op te gaan.

Na het winnen van de wereldkampioenschappen in Pitch Perfect 2 zien we hoe het The Barden Bellas vergaat na hun afstuderen. De a capella zangeressen hebben volwassen banen in de volwassen wereld maar ze hebben het allemaal een beetje moeilijk. Beca (Anna Kendrick) heeft net haar baan als muziekproducer opgezegd en Fat Amy (Rebel Wilson) doet een Fat Amy Winehouse show op straat. Dan komt de kans om een reünie te houden en met de Bellas op te treden tijdens de Europese USO-tour, die wordt georganiseerd voor het Amerikaanse leger en hun familie. Hier kunnen de deelnemende groepen kans maken op een plaats in het voorprogramma van DJ Khaled.

In een sensationele openingsscène wordt meteen een sneak peek gegeven voor het einde van de film, waar je zeker naar uitkijkt. Een grote dosis humor, die vooral wordt verzorgd door personage Fat Amy, leidt ons door het verhaal. Ze is net als in film 1 en 2 grof in de mond maar dat maakt het juist onverwacht en ontzettend grappig. Fat Amy krijgt in dit derde deel ook een grotere rol dan in de eerste twee delen, waardoor je bijna constant in een deuk ligt. Alles wat uit haar mond komt is gewoon grappig.

Met hits als Toxic van Britney Spears, Shut up and Dance van Walk the Moon en Wake me up van Avicii, allemaal a capella natuurlijk, zingen ze alsof hun leven ervan af hangt. De meiden voelen dit allemaal ook wel zo, omdat dit echt hun laatste kans is om samen te zingen.

Daarom keren ook alle hilarische personages weer terug. Chloe mist haar oude leven op een wanhopige maar lieve manier en is heel blij dat ze de meiden weer ziet. Aubrey wil heel graag dat haar vader het laatste Bella-optreden komt zien en natuurlijk komt er ook een beetje liefde bij kijken wat ook weer met humor wordt gespeeld.

In Pitch Perfect 3 zien we naast de vertrouwde cast veel nieuwe personages verschijnen. Ruby Rose speelt Calamity, een van de leden van de band ‘Evermoist’. Evermoist is een van de bands waar de Bellas mee concurreren tijdens de USO-tour. De dames van Evermoist zijn niet onder de indruk van de Bellas en dat laten ze weten ook.

Wat wel jammer was is dat de concurrerende bands weinig scènes kregen waarin ze niet zongen. Buiten de optredens om leerden we deze personages niet echt kennen.

Matt Lanter (Chicago) en Guy Bernet (Theo) zijn de nieuwe mooie mannen en John Lithgow speelt een verrassende rol met betrekking tot Amy. De nieuwkomers zijn zeker geen teleurstelling en passen bij de rest van de cast.

De acteurs zijn stuk voor stuk erg goed, en vooral hun samenspel is van hoge kwaliteit. De chemie spat van het scherm en je kan echt zien dat de meiden het leuk vonden om het derde deel te maken. Er wordt in deze film ook wat verder ingegaan op de andere Bellas in plaats van alleen op Beca. Dit maakt de filmreeks zeker tot een waardig einde, zodat je geen vragen hoeft te hebben over hoe het Aubrey en Emily vergaat.

Het enige minpuntje is dat het verhaal niet erg origineel is en erg lijkt op de eerste twee films. Er is weer een zangcompetitie waarin de Bella’s strijden en het einde is op sommige punten een beetje voorspelbaar. Maar het blijft een comedy en daarin zijn ze zeker in geslaagd.

Pitch Perfect 3 is een echte feelgood film met veel muziek, leuke personages en een garantie op heel veel lachsessies. Zeker met een groep meiden is het een gezellige film waar je niet bij na hoeft te denken.

 

Recensie: Pitch Perfect 3

 

Pitch Perfect 3

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Na het winnen van de wereldkampioenschappen, worden de Bellas uit elkaar gespleten en ontdekken ze dat er geen baanperspectieven zijn voor het maken van muziek met je mond. Maar wanneer ze de kans krijgen om zich te herenigen voor een overzeese USO-tour, komt deze groep geweldige nerds samen om nog een keer muziek en een paar twijfelachtige beslissingen te maken.

     

Meer info
  • Extra Informatie:

    Trailer:

     

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Aca-believe it: Pitch Perfect 3 is in de maak!

  • 12 acteurs die veranderingen eisten in bekende films

  • Er komen dit keer geen Treblemakers in Pitch Perfect 3

  • De teaser trailer van Pitch Perfect 3 is er

  • Pitch Perfect 3: Wat we tot nu toe weten

Zoek in artikelen