• onze waardering

Recensie: Sleepy Hollow seizoen 4 RECENSIE

Recensie: Sleepy Hollow seizoen 4

In het vierde en laatste seizoen van Sleepy Hollow zien we hoe Ichabod Crane op zoek gaat naar de volgende getuige, nadat zijn partner Abbie Mills overleden is. Hij is meegenomen naar Washington D.C., waar het avontuur zich verder afspeelt. Samen met Jenny en nieuwe bondgenoten vechten ze verder tegen het kwaad, in de zoektocht naar de nieuwe witness.

Zoals je hebt gezien, is dit het eerste seizoen dat zich niet in Sleepy Hollow afspeelt. Aan het einde van seizoen 3 hebben we gezien hoe Ichabod opgehaald wordt en verzocht wordt mee te gaan, waardoor hij Sleepy Hollow verlaat.

Omdat het zich niet in de gebruikelijke stad afspeelt, lijkt de stijl van dit seizoen anders. Dit komt waarschijnlijk gewoon door het verschil in setting, verder niets. Hierdoor lijkt het laatste seizoen van Sleepy Hollow ook wat moderner, omdat het ook over zakenmensen gaat en het zich in een grote stad afspeelt.

Zoals in ieder seizoen, komen er nieuwe vijanden naar voren. Maar ook een oude vijand van Ichabod begeeft zich naar de stad, eentje die paniek zaait onder de bewoners en de autoriteiten; uiteindelijk zelfs in het Witte Huis! Het blijft toch spannend om af te wachten of het goed komt. Je weet ergens wel dat het kwaad overwonnen wordt, maar je hebt geen flauw idee hóe. Op een interessante manier wordt er keer op keer een oplossing gevonden. Soms is het wel heel toevallig dat precies dat ene boek wat ze nodig hebben vlak in de buurt is, of ze een object nodig hebben, en dat precies in hun bezit is. Maar dat is met veel series en films het geval, dus storend is het niet.

Het seizoen bestaat uit 13 afleveringen. De afgelopen twee seizoenen bestonden uit 18 afleveringen, dus seizoen 4 is aanzienlijk korter. Het zijn wel genoeg afleveringen om de serie voldoende af te sluiten, dus maak je daar geen zorgen om!

Seizoen 4 van Sleepy Hollow lijkt minder sinister dan de voorgaande afleveringen. Wellicht komt dit doordat het einde van seizoen 3 veel heftige aspecten bevatte.

De zoektocht van Ichabod brengt hem bij de volgende getuige, maar dit is wel een heel onverwachte. Om erachter te komen wie het is, en wie er terugkomen als Ichabods vijanden, zal je het laatste seizoen zelf moeten kijken!

Een goede afsluiting van een goede serie. Als je de rest leuk vond, vind je Sleepy Hollow seizoen 4 ook leuk!

 

Recensie: Sleepy Hollow seizoen 4

Sleepy Hollow - Seizoen 4

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ichabod Crane, een Britse soldaat die stierf tijdens de Amerikaanse Revolutie, ontwaakt na 250 jaar. Hij wijd zijn leven en kennis aan het bovennatuurlijk om de duistere krachten te verslaan die de huidige Sleepy Hollow belaagt, maar na de vreselijke gebeurtenissen van Seizoen Drie-en de dood van zijn partner en getuige Abbie Mills is de wereld van Crane ondersteboven. Geniet van deze fantastische serie met ongelooflijke plotwendingen, aangrijpende kippenvelmomenten en een unieke kijk op de Amerikaanse geschiedenis!

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Heksenfilms, de leukste films over heksen

 • Beste fantasy series Netflix

 • De 10 beste crossovers in series

 • Alle Tim Burton films tot nu toe

 • De leukste fantasy films op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen