• onze waardering

Recensie: Battle of the sexes RECENSIE

Recensie: Battle of the sexes

Battle of the Sexes vertelt het waargebeurde verhaal van tennisspeelster Billie Jean King. In 1973 neemt zij het op tegen tenniskampioen Bobby Riggs, een man die allesbehalve feministisch is en ervan overtuigd is dat vrouwen nooit zo goed kunnen tennissen als hij. De wedstrijd tussen Billie en Bobby wordt Battle of the sexes genoemd. Alle ogen zijn gericht op Billie en Bobby. Niet alleen op het tennisveld strijdt Billie voor gelijkheid, maar ook daarbuiten.

Emma Stone (Billie Jean) en Steve Carell (Bobby Riggs) zijn aan elkaar gewaagd in Battle of the sexes. Beiden zetten een sterke en geloofwaardige prestatie neer. Emma Stone als Billie Jean, een strijdlustige tennisspeelster die daarnaast ook nog eens dealt met haar geaardheid en Steve Carell als de arrogante Bobby. Vooral Steve Carell bewijst met zijn prestatie weer dat geen enkele rol hem boven de pet gaat. Hij kruipt feilloos in de huid van Bobby Riggs en doet dit ontzettend geloofwaardig. Al vanaf het begin van de film ontwikkel je als kijker een aversie tegen de vrouwonvriendelijke uitspraken van de tenniskampioen.

Battle of the sexes is een vermakelijke film, maar wel eentje met een boodschap. Hoewel de zogenoemde Battle of the sexes tenniswedstrijd -op het moment van verschijnen van deze film- al 44 jaar geleden plaatsvond, is het nog steeds accuraat voor de tijd waarin we nu leven. Nog steeds moeten vrouwen bewijzen dat ze net zoveel waard zijn als mannen. Dat ze net zoveel kunnen als mannen en dat ze net zoveel verdienen als mannen. Battle of the sexes stelt dit opnieuw aan de kaak.

Wie denkt dat de film zwaarbeladen is, heeft het mis. Hoewel vrouwenrechten aan de kaak worden gesteld en dit in de film serieus wordt genomen, is er ook ruimte voor wat luchtigheid. Zo moet je lachen om de vreemde acties van Bobby Riggs, maar zorgt ook Billie Jean voor de benodigde lachsalvo's met haar vlijmscherpe opmerkingen naar haar tegenstander toe.

Battle of the sexes is een inspirerende film over vrouwenrechten in de tenniswereld en een must see voor iedereen die voor een gelijke behandeling van mannen en vrouwen is. Deze film neemt de rechten voor vrouwen serieus, maar zorgt er met een vleugje humor voor dat het onderwerp niet al te zwaar beladen wordt.  

 

Recensie: Battle of the sexes

 

Battle Of The Sexes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement allertijden. De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling. King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven. Samen zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan, het was voer voor discussie tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld.

Meer info
 • Extra Informatie:

Nieuwste artikelen

 • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

 • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

 • De prinses - Wendy Holden

 • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

 • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

 • 10 meest bizarre dingen die fans hebben gedaan voor beroemdheden

 • Interview Cruella met Emma Stone en Emma Thompson

 • Een keukenmeidenroman

 • Ryan Gosling en Emma Stone in een musicalfilm!

 • The Help

Zoek in artikelen