• onze waardering

Recensie: The Sinner seizoen 1 RECENSIE

Recensie: The Sinner seizoen 1

Cora Tannetti gaat samen met haar man Mason en hun zoon naar het strand. Daar steekt ze onverwachts iemand neer, wat ze achteraf niet meer weet. Ze weet ook niet wat de reden is van deze gewelddadige actie. 

Ze wordt meegenomen naar het politiebureau. Daar krijgt ze flashbacks naar haar verleden. Desondanks is het nog steeds niet duidelijk waarom ze die man neergestoken heeft. Rechercheur Dan Leroy en inspecteur Harry Ambrose onderzoeken de zaak. Harry gelooft dat er een duidelijk motief moet zijn voor deze actie en gaat samen met Cora op onderzoek naar haar herinneringen uit het verleden. 

The Sinner begint met het dagelijkse leven van Cora en Mason. Je ziet in verschillende scènes dat Cora (Jessica Biel) het moeilijk heeft, maar je weet niet waarom. Je vraat je af wat ze in het verleden meegemaakt heeft. Door de muziek en haar gezichtsuitdrukking merk je dat de spanning opgebouwd wordt. Toch is het een verrassend moment wanneer Cora het slachtoffer neersteekt.

De kijker is gelijk nieuwsgierig gemaakt naar het verleden van de hoofdpersoon. Je komt steeds meer te weten over haar verleden. De vraag waarom ze Frankie vermoord heeft wordt steeds interessanter. Door bepaalde situaties heb je wel een vermoeden wat er zich in het verleden afgespeeld kan hebben, maar toch heeft The Sinner een ander eind dan je eerst gedacht had.

Door verschillende flashbacks worden de herinneringen opgehaald. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de jeugd van Cora. Daardoor is het makkelijk om je in te leven in de hoofdpersoon. Ondanks de gewelddadige actie krijg je medelijden met haar en hoop je dat haar straf mee zal vallen. Op dat vlak zit er niet heel veel spanning in, je hebt van begin af aan vertrouwen in dat haar straf mee zal vallen.

Naast de verhaallijn van Cora loopt ook nog een verhaallijn van Harry Ambrose (Bill Pullman). Je ziet dat hij in therapie is met zijn vrouw en door bepaalde scènes krijg je ook empathie voor hem. Aan het eind is die verhaallijn niet helemaal af en ik hoop dat hier in het tweede seizoen aandacht voor is.

The Sinner is een Amerikaanse misdaaddrama / mysterieserie, gebaseerd op de roman van Petra Hammesfahr. In maart 2018 werd de serie vernieuwd voor een tweede seizoen.

The Sinner is een spannende serie wat je graag in één keer uitkijkt. Op sommige momenten zit je echt op het puntje van je stoel omdat je graag wilt weten hoe het afloopt. Elke aflevering heeft een goede cliffhanger, waardoor je gelijk het vervolg wilt zien. Er zit genoeg spannende momenten in en het heeft een verrassend einde. Ik kijk met spanning uit naar het tweede seizoen!

Recensie: The Sinner seizoen 1

The Sinner - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  The Sinner volgt een jonge moeder (Jessica Biel) die, op een uitje met haar man (Christopher Abbott) en zoon, een verrassende geweldadige actie onderneemt waar, ze tot haar ontzetting, geen weet van heeft. Het evenement lanceert een omgekeerde en uiterst verrassende misdaadthriller waarvan de drijvende kracht niet het “wie” of het “wat” is, maar het “waarom”. Een onderzoeker (Bill Pullman) raakt geobsedeerd met het ontdekken van het motief van de vrouw, samen gaan zij op een schrijnende ontdekkingstocht naar het diepst van haar psyche en de gewelddadige geheimen uit haar verleden.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

 • Schaduw in het vuur - Jennifer L. Armentrout

 • Deze gecancelde series zijn het volgens Netflix gewoon niet waard

 • Help! Een verrassing! is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2024

 • Jeanne - Katherine J. Chen

 • De vissershut - Stein Torleif Bjella

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen