• onze waardering

Recensie: Soof: Een nieuw begin RECENSIE

Recensie: Soof: Een nieuw begin

Kasper en Soof zijn gescheiden. Als Kaspers eigen ‘mancave’ onbewoonbaar wordt verklaard, trekt hij tijdelijk in op zolder bij Soof en de kinderen. Dit lijkt in de eerste instantie best prettig. Niet alleen voor de kinderen, maar ook Soof ziet wel voordelen in weer een man in huis. Op die manier heeft ze ook meer tijd om zich op haar restaurant te richten. Natuurlijk blijkt al snel dat deze situatie van ‘living divorced together’ toch leidt tot een hoop gedoe en misverstanden. Zeker wanneer er nieuwe liefdes in het spel komen…

Soof: Een nieuw begin is als serie het vervolg op de twee zeer succesvolle Soof-films. De serie verscheen in het najaar van 2017 op Videoland en is inmiddels op DVD te koop.
Voor de liefhebbers van de onhandige en chaotische, maar o zo herkenbare moeder en chef-kok Soof is het weer ouderwets smullen geblazen. Verwikkelingen met onder meer haar ex-man (Fedja van Huet), haar puberende tweeling en haar studerende dochter volgen elkaar in een prettig tempo op. Daarbij heeft Soof net haar nieuwe restaurant geopend, waar het natuurlijk ook niet allemaal op rolletjes loopt. Dit alles zorgt voor een fijne feelgood-serie, die heel prettig wegkijkt.

De cast bestaat uit zeer sterke acteurs, zowel bekende gezichten als nieuwe personages komen langs. Lies Visschedijk (Soof) is goed op stoom en kan de serie makkelijk dragen, net als haar collega’s. Anneke Blok speelt een heerlijke rol als Soofs nogal bemoeizuchtige en overheersende moeder, en nieuwkomer Barbara Sloesen laat als keukenhulp Joy en frisse wind door de serie (en het restaurant) waaien. Uiteraard zien we ook Dan Karaty weer terug, en dat is altijd fijn.

De tragikomische serie lijkt zich iets meer op drama dan op humor te hebben gefocust, in tegenstelling tot de twee voorafgaande films. Met 10 afleveringen van elk zo’n 45 minuten lijkt dat voor Soof: Een nieuw begin echter juist goed te werken. De balans is goed en het tempo ligt niet te hoog, maar als kijker verveel je je geen minuut. De worstelingen van Soof zijn herkenbaar, grappig en authentiek.

Soof: Een nieuw begin is een hele warme serie zonder pretenties, die smaakt naar meer. En dat komt goed uit, want seizoen twee is in de maak!

 

Recensie: Soof: Een nieuw begin

Soof: Een Nieuw Begin

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na twee succesvolle films is er nu de serie Soof: Een Nieuw Begin.

  Kasper en Soof zijn gescheiden. Als Kasper’s eigen ‘mancave’ onbewoonbaar wordt verklaard, trekt hij tijdelijk in op zolder bij Soof en de kinderen. Dit lijkt in eerste instantie best prettig. Niet alleen voor de kinderen, maar ook Soof ziet wel voordelen in weer een man in huis. Op die manier heeft ze ook meer tijd om zich op haar restaurant te richten. Natuurlijk blijkt al snel dat deze situatie van ‘living divorced together’ toch leidt tot een hoop gedoe en misverstanden. Zeker wanneer er nieuwe liefdes in het spel komen...

  Afleveringen:
  1.Alles Onder Een Dak
  2.Koekjes van Eigen Deeg
  3.Terug Naar de Basis
  4.Welkom, Josine
  5.Alles Opgelost
  6.Tijd Voor Jezelf En Andere Moeilijke Momenten
  7.In Blijde Verwachting
  8.Empty Nest
  9.Moderne Families
  10.Het Begin Van Het Einde

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Gezocht: gast-recensenten voor Het lied van de wolken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen