• onze waardering

Recensie: Electric dreams RECENSIE

Recensie: Electric Dreams

Electric Dreams (seizoen 1) is een serie van tien science fiction afleveringen. Ze zijn gebaseerd op korte verhalen die geschreven zijn door Philip K. Dick. Ze spelen zich allemaal af in een andere tijd. Een gedeelte van de afleveringen speelt zich ook niet af op de aarde.

Electric Dreams heeft tien op zichzelf staande afleveringen, die geen connectie met elkaar hebben. Ook zijn de spelers per aflevering anders. Alle afleveringen zijn ongeveer drie kwartier lang en ze hebben allemaal een andere strekking. Alternatieve werelden, pratende robots, aliens, het kan allemaal in Electric Dreams!

Het intro-filmpje is niet gemaakt van beelden uit de serie. Het zijn beelden die een science fiction-achtige vibe geven, maar verder hebben ze niets met de afleveringen te maken. Dat geeft niet, want ze zijn los en hebben geen connectie met elkaar.

Er is een grote sterrencast ingezet voor het acteerwerk in Electric Dreams. Er komen veel bekende gezichten voorbij. Dat maakt het aantrekkelijk om te kijken, omdat er herkenning is. Dit is natuurlijk niet belangrijk voor de manier waarop de serie geschreven is, maar wel voor het acteerwerk. De sterren zijn tenslotte groot geworden door hun acteertalent.

Een van de afleveringen, Kill All Others, heeft een echo in het geluid zitten. Het is niet duidelijk waarvoor dit is, en het kan als storend ervaren worden. Dit is wel iets wat je na een poosje niet meer hoort, omdat je er aan went. Maar waarvoor het gedaan is in de betreffende aflevering, is niet duidelijk.

Er is goed gebruik gemaakt van muziek om spanning op te bouwen. Door de setting van de serie, is het logisch dat er veel onduidelijkheden zijn. Dat maakt het interessant.

Philip K. Dick is een sci-fi schrijver, die zowel korte als lange verhalen geschreven heeft. Bekende verfilmingen van zijn werk zijn onder andere Blade Runner, Minority Report en Total Recall. Dit zijn grote spraakmakende verhalen, waardoor Philip K. Dick mede bekend geworden is bij het grote publiek. Doordat zijn naam er zo expliciet bij genoemd staat, verwacht je iets meer van de serie, omdat die verfilmingen erg goed ontvangen zijn.

Science fiction blijft altijd een beetje vaag. Er wordt een wereld gecreëerd, een wereld met technische gadgets die het leven makkelijker, of in ieder geval anders maken. Electric Dreams zijn op zichzelf staande afleveringen, wat maakt dat de personages niet uitgediept kunnen worden. Dit is niet storend, omdat er wel genoeg informatie is om een duidelijk beeld te scheppen.

Electric Dreams is een aanrader voor sci-fi liefhebbers. Verschillende werelden zijn gecreëerd, werelden die allemaal afwijken van onze wereld, maar goed in elkaar zitten. Als je niet zo’n fan bent van dit soort dingen, kun je echter beter iets anders kijken.

Recensie: Electric Dreams

Philip K. Dick's Electric Dreams - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Philip K. Dick's Electric Dreams is een sci-fi serie met tien epische, ambitieuze en aangrijpende op zichzelf staande afleveringen, elk met een eigen, andere en unieke wereld, soms in een verre uithoek van het universum en soms dichter bij huis. Ook al liggen de verhalen soms werelden uit elkaar, in elk verhaal wordt het belang en de betekenis van de menselijkheid verder onderzocht. Elke aflevering is gebaseerd op één van Philip K. Dick's bekende korte verhalen en ze hebben een cast van sterren die deze ontdekkingstocht in de verre uithoeken van de verbeelding tot leven brengen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen