• onze waardering

Recensie: The Jurassic Games RECENSIE

Recensie: The jurassic Games

Tien moordenaars krijgen de kans om hun vrijheid te winnen: ze doen mee aan The Jurassic Games. In een virtuele wereld, waarin de kandidaten echte pijn kunnen voelen, bevechten ze zowel elkaar als dinosauriërs. Dood in het spel, betekend ook dood in het echte leven. Onze hoofdpersoon, Anthony Tucker, doet mee aan het spel, maar hij is niet schuldig op de moord van zijn vrouw. Hoe ver kan hij komen?

Zowel de naam als het thema van de film is nageaapt van Jurassic World en The Hunger Games. In eerste instantie krijg je het idee dat het een parodie op de films is, zoals je dit wel vaker ziet. Dit zou dan, gezien de naam van de film, ook niet gek zijn. Maar nee, het is bedoeld als serieuze film.

De effecten die toegevoegd zijn, zijn erg nep. De dinosauriërs zijn er heel duidelijk ingeplakt, er is weinig tot geen schaduw gebruikt en het ziet er dus niet realistisch uit.

De beelden zijn zo gemaakt alsof je meekijkt naar de uitzendingen van de serie, zoals je dat in The Hunger Games ook ziet. Er zijn ook scenes achter de schermen, over de mensen die werken voor het programma. Dat geeft een leuk effect, en verlengd de film iets, maar voegt verder weinig toe.

Er zit geen diepgang in de personages. Dit kan ook bijna niet, want het is een korte film. Het doel van The Jurassic Games is ook niet om de personen herkenbaar te maken, want wie van ons kan zich identificeren met een koudbloedige moordenaar? Natuurlijk hebben ze wel gevoelens aan de mensen gegeven, zoals spijt en angst, maar meer herkenbaarheid is er niet.

Het acteerwerk in The Jurassic Games is niet secht, wat de kwaliteit van de film weer wat opkrikt. De muziek is goed geplaatst en past bij de betreffende scenes, dus ook dat is wel goed toegepast. Verder valt er helaas weinig goeds over te zeggen.

Een weinig originele film van High Octane Pictures. Met lage verwachtingen en de instelling dat je iets gaat kijken wat je eerder hebt gezien, valt het te doen. Wil je een originele blockbuster, kies dan voor een andere film!

Recensie: The jurassic Games

Jurassic Games

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de nabije toekomst worden tien personen die ter dood veroordeeld zijn uitgekozen deel te nemen aan "The Jurassic Games". In deze virtuele reality game moeten de deelnemers het niet alleen opnemen tegen elkaar, maar ook tegen angstaanjagende dinosaurussen. Als de deelnemers in het spel sterven, sterven zij ook in het echte leven. Anthony Tucker is ten onrechte ter dood veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Voor hem is winnen de enige kans herenigd te worden met zijn kinderen. Anthony zet daarom alles op alles om te winnen, maar er kan slechts één winnaar zijn.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen