• onze waardering

Recensie: Tomb Raider RECENSIE

Recensie: Tomb Raider

Toen Lara Croft negen jaar oud was, is haar vader plotseling spoorloos verdwenen. Lara gelooft echter niet dat hij dood is en gaat jaren later op zoek naar hem. Tijdens de levensgevaarlijke reis belandt ze op de laatste bestemming van haar vader, een mythisch eiland voor de kust van Japan. Hier vindt ze uiteindelijk haar vader en samen betreden ze de tombe waar hij zo lang onderzoek naar heeft gedaan.

Tomb Raider is bij velen al bekend van het gelijknamige computerspel en de film Lara Croft: Tomb Raider uit 2001 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Uiteraard gaat het in beide films om dezelfde hoofdpersonen Lara Croft en Lord Richard Croft (haar vader). Maar is deze versie van Tomb Raider erop gebrand om Lara Croft tot leven te brengen voor een nieuwe generatie, zoals de filmmakers dat zelf zeggen. Daarnaast zou je kunnen zeggen dat deze film ook een stukje voorgeschiedenis vertelt over Lara Croft: over haar jeugd en waarom ze op zoek gaat naar haar vader en hoe ze op die manier haar roeping vindt als archeologe.

Tomb Raider start met Lara als eenentwintigjarige vrouw die fietskoerier is en niet weet wat ze met haar leven aan moet. Ze doet mee aan een wedstrijd om geld te verdienen zodat ze kan blijven boksen, maar belandt daardoor op het politiebureau. Hier komt haar voogd haar opzoeken en probeert haar te overtuigen om de overlijdensakte van haar vader te komen tekenen. Wanneer ze besluit om te gaan tekenen, krijgt ze een briefje van haar vader in handen met aanwijzingen waarop Lara besluit eerst op onderzoek uit te gaan.

Tomb Raider is wat mij betreft een beetje een film met een dubbel gevoel. Aan de ene kant ontdek je meer over Lara Croft en is het een spannend en interessant verhaal. Maar aan de andere kant, zit er op een of andere manier niet genoeg vaart in de film en is het daardoor geregeld ook saai.

Je wilt de film eigenlijk graag af zien omdat je benieuwd bent wat er staat te gebeuren en er zitten ook zeker een aantal mooie en spannende vecht- en actiescènes in. Maar tegelijkertijd lijkt het ook allemaal nogal lang te duren. Daarnaast heeft Lara erg veel pech, maar ook erg veel geluk tegelijkertijd.

Ondanks dat er eigenlijk geen bekende steracteurs in de film spelen is het acteerwerk goed en zijn ook de special effects in de film prima. Het is natuurlijk ook een Warner Bros. en MGM productie, wat natuurlijk niet de minste filmmakers zijn.

Tomb Raider is in een nieuw en moderner jasje gestoken en is een leuke film om eens gezien te hebben.

Recensie: Tomb Raider

Tomb Raider

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na de games en stripboekenreeks volgde een tweetal verfilmingen met Angelina Jolie (2001 & 2003) in de hoofdrol van Lara Croft. Ruim 15 jaar later is het aan Alicia Vikander om de wereldwijd populaire Lara Croft te vertolken in de gloednieuwe bioscoopfilm Tom Raider.

    Lara Croft, de fel onafhankelijke dochter van een vermiste avonturier, werkt als fietskoerier en is met allerlei vage projecten bezig. Ze besluit haar vader te gaan zoeken waarbij ze zichzelf buiten haar grenzen duwt. Wanneer ze zichzelf bevindt op het eiland waar haar vader verdween, trekt ze onbedoeld de aandacht van de vijand van haar vader.

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen