• onze waardering

Recensie: Escape plan 2: Hades RECENSIE

Recensie: Escape plan 2: Hades

Na de eerste vermakelijke Escape plan film (met Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger) is er besloten om een vervolg op deze film uit te brengen. Maar of dat nu zo’n goed idee was…

Escape plan 2: Hades speelt zich een aantal jaar af na de eerste film. Na zijn ontsnapping uit de gevangenis The Tomb runt Ray Breslin (Sylvester Stallone) een eliteteam van veiligheidsspecialisten die zijn opgeleid om mensen uit de meest ondoordringbare gevangenissen van de wereld te halen. Wanneer zijn vertrouwde kracht Shu Ren verdwijnt in de meest complexe gevangenis ooit gebouwd, moet Ray zich opnieuw laten opsluiten om hem te redden. Maar het gebouw is complexer dan ooit, volledig geautomatiseerd en verandert constant van vorm. Daarnaast noemt de gevangenisbewaker de gevangenis ook wel ‘de dierentuin’. De gevangenen worden namelijk gedwongen om met elkaar te vechten. De winnaar van het gevecht wint 2 uur tijd in een speciale ruimte. Met behulp van enkele van zijn oude vrienden probeert Ray Shu Ren vrij te krijgen.

Na het lezen van het plot klinkt de film best aardig. Daarnaast is Sylvester Stallone natuurlijk een levende legende wat betreft actiefilms en was de eerste Escape plan film erg vermakelijk om te kijken. Laat je echter niet misleiden door het plot en de grote namen van deze film. Escape plan 2: Hades is niets anders dan ronduit slecht te noemen. Dit heeft een aantal redenen.

Laat je ten eerste niet verleiden om de film te gaan kijken omdat Stallone erin zit. Hij prijkt dan wel samen met Dave Bautista (bekend van Guardians of the galaxy) op de voorkant, beide acteurs zitten maar maximaal zo’n 15 minuten daadwerkelijk in de film en hebben samen welgeteld 1 actiescène. Daarnaast is het script ontzettend slecht geschreven. De dialogen voelen geforceerd en onlogisch, het verhaal an sich klopt van geen kanten en zelfs ervaren acteurs als Stallone kunnen niks met het script. Stallone’s karakter komt houterig over, de tekst voelt heel erg geacteerd aan en dit terwijl Stallone meer dan een prima acteur is, hij is niet voor niks meerdere keren genomineerd voor een Oscar. Maar met name de andere acteurs, waaronder de acteur die de rol van Shu vertolkt acteren ondermaats. Dit zorgt ervoor dat al een deel van het kijkplezier wordt verminderd. Daarnaast loopt alles in de film veel te soepeltjes en zitten er zoveel plotholes in het verhaal dat een vergiet er niks bij is. Zo is de gevangenis ondoordringbaar, weet niemand waar ze zijn en veranderd de gevangenis ook nog eens van vorm. Maar een van de gevangenen weet blijkbaar wel spullen naar binnen te kunnen smokkelen om high tech apparatuur van te kunnen maken zodat ze kunnen proberen te ontsnappen. Hoe dan?! Zo zitten er meer fouten of onverklaarbare gebeurtenissen in het verhaal.

Daarnaast bevat de film 0,0 spanning. Geen enkel moment uit de film is memorabel of houd je aandacht echt vast. Sterker nog, je hebt waarschijnlijk moeilijker om wakker te blijven tijdens de film. Xiaoming Huang die de rol van Shu vertolkt heeft nog een aantal vechtscènes in de film zitten. Met name zien we hem aan het werk tijdens de gevechten in de gevangenis. Deze gevechten kunnen als het hoogtepunt van de film worden gezien, maar ook deze zijn niet memorabel genoeg om de kijker bij te blijven.

Over het algemeen heb ik weinig tot niets positiefs over de film te melden. Het plot is slecht, het acteerwerk is ondermaats, Stallone en Batista hebben maar 15 minuten screentijd, de actie is niet spannend en uiteindelijk ben je vooral blij als je bij het einde bent aangekomen… om dan tot de ontdekking te komen dat er een deel 3 aankomt. Hopelijk kan die de kwaliteit van de eerste film terughalen, anders hou ik mijn hart vast voor de kwaliteit van derde film. Escape plan 2: hades krijgt tot mijn spijt maar 1 hartje.

Recensie: Escape plan 2: Hades

Escape Plan 2 (Blu-ray)

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Jaren na zijn ontsnapping uit gevangenis The Tomb, runt Ray Breslin een eliteteam van veiligheidsspecialisten die zijn opgeleid om mensen uit de meest ondoordringbare gevangenissen van de wereld te halen. Wanneer zijn vertrouwde kracht Shu Ren verdwijnt in de meest complexe gevangenis ooit gebouwd, moet Ray zich opnieuw laten opsluiten om hem te redden. Maar het gebouw is complexer dan ooit, volledig geautomatiseerd en verandert constant van vorm. Met behulp van enkele van zijn oude vrienden probeert Ray Shu Ren vrij te krijgen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen