• onze waardering

Recensie: The 15:17 to Paris RECENSIE

Recensie: The 15:17 to Paris

The 15:17 to Paris is het waargebeurde verhaal van drie Amerikaanse jongemannen die een bloedbad in de Thalys hebben voorkomen in 2015. In de film zien we hoe hun paden zich naar de betreffende trein hebben geleid en hoe ze in staat waren de terrorist te stoppen.

Allereerst is het opvallend dat de jongemannen in kwestie zichzelf spelen – er zijn dus geen acteurs ingehuurd om hun rollen over te nemen, dit spelen ze zelf. Het zijn geen acteurs van beroep, en dat is op bepaalde momenten wel te zien, maar het is niet storend voor het geheel. Het geeft juist een heel echt beeld van wat er gebeurd is, en hoe de mannen het beleefd hebben.

De titel van de film is duidelijk te verklaren. Onze Amerikaanse helden maakten een rondreis door Europa, en om 15:17 uur stapten zij in Nederland op de Thalys naar Parijs. Ongelofelijk maar waar, was dit dezelfde Thalys waarin de terrorist van plan was vele mensenlevens te beëindigen.

Om te laten zien hoe de mannen op dit punt in hun leven gekomen zijn, begint het verhaal bij hun kindertijd. Je komt erachter hoe de jongens vrienden zijn geworden en hoe hun leven er globaal uit heeft gezien. Dit is niet allemaal relevant voor het verhaal, dus het duurt wel lang voordat de daadwerkelijke treinscène komt. Dat is aan de ene kant jammer, omdat je weet dat hier naartoe gewerkt wordt in The 15:17 to Paris. Maar het is geen lange film (89 minuten), dus anders zou het mogelijk een te korte representatie worden.

De beelden van wanneer de mannen een eremedaille krijgen, zijn de echte opnames, dus ook met de Franse president van destijds. Dit is gaaf gedaan: het zorgt voor het extra besef dat het een waargebeurd verhaal is.

Er is in The 15:17 to Paris weinig gebruik gemaakt van achtergrondmuziek, vooral bij de trein scène. In een thriller wordt dit juist vaak wel gedaan, om de spanning op te bouwen. Dat er hier geen gebruik van is gemaakt, doet niets af aan de spanning. De wetenschap dat het echt gebeurd is, maakt het mogelijk nog spannender dan een fictieve scène.

The 15:17 to Paris is een goede film, en geeft goed inzicht in de gebeurtenissen van de betreffende verschrikkelijke dag. Het is mooi om te zien hoe deze helden hun verantwoordelijkheid hebben genomen om zoveel mensenlevens te redden. Een echte aanrader voor iedereen die respect heeft voor helden zoals deze, of graag ziet hoe het goede in de mens naar boven komt in tijden van nood!

Recensie: The 15:17 to Paris

The 15:17 to Paris

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op 21 augustus 2015 was de hele wereld in de ban van een verijdelde terroristische aanslag op Thalys-trein 9364 naar Parijs – een aanslag die werd voorkomen door drie dappere jonge Amerikanen. Regisseur Clint Eastwood brengt de levens van deze vrienden in beeld, van hun kindertijd tot de onwaarschijnlijke gebeurtenissen op die huiveringwekkende dag. Met vriendschap als hun sterkste wapen redden ze de levens van ruim 500 passagiers. Deze film, met de drie vrienden zelf in de hoofdrol, toont de buitengewone moed waarmee deze helden de aanslag wisten te voorkomen. Klik op 'bekijk video' om de trailer te bekijken.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen