• onze waardering

Recensie: Ted en het geheim van koning Midas RECENSIE

Recensie: Ted en het geheim van koning Midas

Ted en het geheim van koning Midas is de tweede animatiefilm over bouwvakker Ted die ervan droomt om een archeoloog te worden. In deze film woont Ted een presentatie bij van zijn vriendin Sara, die een echte archeoloog is en op wie hij stiekem verliefd is. Sara heeft een stuk papyrus ontdekt waarop belangrijke informatie staat over een ketting van Midas. Deze ketting, zo blijkt, kan ervoor zorgen dat degene die de ketting draagt alles wat hij aanraakt in goud veranderd! Echter is Sara niet de enige die deze ketting wilt vinden. Een gemene schurk verstoort de presentatie, steelt de papyrus en ontvoert Sara! Ted twijfelt geen moment en zet de achtervolging in om Sara te redden en de ketting als eerste te vinden.

Ted en het geheim van koning Midas is dus het vervolg op Ted en de schat van de Mummie. Ondanks dat er veel verwijzingen worden gemaakt naar het eerste deel is deze film prima te zien zonder dat je het eerste deel gezien hebt. Maar ik beloof je dat als je deze film gezien hebt, je meteen deel 1 ook wilt kijken! Als je deel 1 wel hebt gezien, is de film een feest van herkenning. Zo keren uiteraard Sara en Ted weer terug, maar ook de vogel Belzoni, de hond Jeff en heeft zelfs de Mummie uit deel 1 een grote rol. Deze laatste zorgt voor veel humor in de film die vooral kinderen, maar zeker ook de ouders zullen kunnen waarderen. Zo zien we hoe de Mummie een Spaanse jurk aantrekt waardoor een Spaanse man op slag verliefd wordt. Ik verzeker je je zult deze scène met een grote glimlach bekijken.

Verder is het verhaal spannend en actievol. Achtervolgingsscènes, ontsnappingen uit tombes, een enge schurk, een dappere held, deze film heeft het allemaal! Eigenlijk is de film het best te vergelijken met de Indiana Jones films, alleen dan voor kinderen. Het verhaal zit daarnaast goed in elkaar, nergens wordt het echt eng, maar het is wel heel avontuurlijk! Het plot is goed te begrijpen, het wordt nergens te moeilijk, maar ook niet saai. Een goede combinatie dus!

Ted en het geheim van koning Midas is een heerlijke film vol actie en avontuur met een leuk verhaal. Kinderen kunnen zeker van deze film genieten (en de ouders stiekem ook!). Ted en het geheim van koning Midas is een waardige opvolger van de eerste film en krijgt van mij 4 hartjes.

Recensie: Ted en het geheim van koning Midas

Ted & Het Geheim Van Koning Midas

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ted Stones reist naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara Lavroff. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die volgens de mythe alles wat hij aanraakte in goud liet veranderen.

  De hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert, om zo de talisman te vinden die oneindige rijkdom kan brengen. Samen met zijn vriendjes Belzoni de papegaai en Bieber de hond begint Ted aan een reis rond de wereld om Sara te redden. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden... Maar ook nieuwe vijanden!

  Ted en het geheim van koning Midas is een vrolijke animatiefilm met in de Nederlandse versie stemmen van o.a. Jan Kooijman (Ted) en Yvonne Coldeweijer (Sara), Pip Pellens (Tiffany), Charly Luske (Rackham), Murth Mossel (Schurk) en Ferry Doedens (Collega van Ted).

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen