• onze waardering

Recensie: UFO RECENSIE

Recensie: UFO

Op een vliegveld in de Verenigde Staten wordt door een aantal mensen een vreemd object gezien in het luchtruim. De FBI beweert in een persconferentie dat het gewoon een vliegtuig was, maar de briljante wiskundestudent Derek gelooft dat het object een UFO is geweest. Met wiskundige berekeningen ontdekt Derek dat hij weleens gelijk kan hebben. Met behulp van zijn broer, zijn vriendin en zijn professor probeert Derek het mysterie te achterhalen.

Als je van science-fiction houdt en helemaal als je van alienverhalen houdt is UFO echt de film voor jou. Deze film gaat niet over schieten in de ruimte en knallende effecten, nee, deze film blijft juist vrij klein. Het gaat echt om het ontdekken van wat de mensheid nu precies gezien heeft en door het gebruik van wiskunde te achterhalen of het mogelijk aliens zijn geweest. Door het gebrek aan actie in de film, iets waar de kijkers tegenwoordig verwend mee zijn, is het echt een film voor liefhebbers van het science-fiction genre. Als je op zoek bent naar een film met spetterende actie en echte aliens dan raad ik aan om deze film over te slaan.

Behoor je tot de groep liefhebbers van het genre dan is deze film een waar genot om te kijken. Wat is dat voorwerp? Probeert het te communiceren met ons? En zo ja, wat wil het dan zeggen? Dit zijn een aantal van de vragen die niet alleen door het hoofd van Derek spoken, maar ook door die van de kijker. Langzaamaan krijgen we antwoord op die vragen en dat snakt naar meer. Doordat de film zo realistisch gefilmd is, lijkt het bijna alsof het echt gebeurd is. Dit komt ook door de vele wiskundige berekeningen die in de film gemaakt worden. De film vereist hierbij wel van de kijker dat hij goed oplet. De wiskundige termen die voorbijkomen zijn zeker niet makkelijk, helemaal als je een leek bent in wiskunde, maar als je je aandacht erbij houdt is het goed te volgen. Een andere reden waarom deze film zo realistisch aanvoelt, is omdat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. In 2006 werd er boven een vliegveld in de Verenigde Staten door een aantal mensen een UFO (Unidentified flying object) gespot. Dit mysterie is letterlijk gebruikt in de film, waardoor alles heel realistisch aanvoelt en je als kijker op het puntje van je stoel zit.

Het karakter Derek wordt gespeeld door de redelijk onbekende Alex Sharp. Alex moet het grootste gedeelte van de film dragen en hij doet dat geweldig! Hij komt op de kijker zo overtuigend over als de sociaal onhandige wiskundestudent Derek (vergelijkbaar met het karakter Sheldon van The big bang theory), dat je bijna echt gelooft dat hij wiskundige is. Alex Sharp noemt met gemak de meest ingewikkelde wiskundige berekeningen op en weet het zo uit te leggen dat je gelooft wat hij zegt. Een hoofdpersoon kan een film maken of breken en Alex Sharp weet de film niet alleen te maken, maar hierdoor ook naar een hoger plan te tillen. Petje af.

UFO is een heerlijke science-fiction film die voornamelijk de liefhebbers van het genre zal aanspreken. Verwacht geen spetterende actie, maar juist een ontdekkingstocht naar de UFO die gespot is. De film zit vol met wiskundige berekeningen en vereist daardoor wel dat je als kijker op blijft letten. Een van de betere science-fiction films die ik de laatste tijd gezien heb. 4 hartjes voor UFO.

Recensie: UFO

UFO (2018)

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Geïnspireerd op waargebeurde feiten. Derek (Alex Sharp) een briljante student, achtervolgd door een UFO-waarneming uit zijn kindertijd, gelooft dat mysterieuze waarnemingen, gemeld op meerdere luchthavens in de Verenigde Staten, UFO's zijn. Met de hulp van zijn vriendin, Natalie (Ella Purnell), en zijn professor in geavanceerde wiskunde, Dr. Hendricks (Gillian Anderson, X-Files), racet Derek, met de FBI op zijn hielen, om het mysterie te ontrafelen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen