• onze waardering

Recensie: Kings RECENSIE

Recensie: Kings

Millie woont samen met haar 8 geadopteerde kinderen in de wijk South Central in Los Angeles. Hier breken in 1992 ernstige rellen uit nadat de agenten die Rodney King hebben mishandeld worden vrijgesproken. Het contact met haar totaal verschillende buurman Obie wordt ineens heel hecht als hij er samen met Millie alles aan doet om haar kinderen allemaal veilig thuis te krijgen. 

De hele film werkt toe naar een soort escalatie op het einde. Tijdens de hele film voel je de dreiging van de snel oplopende spanningen in de wijk. De leidraad hiervoor is de rechtszaak van de agenten die Rodney King mishandelde. Met elk pleidooi van de advocaten in het voordeel van de agenten laait de boosheid weer even op. Deze combinatie maakt de boosheid van de mensen erg doorleefd en begrijpbaar. Doordat het verhaal van Kings zo goed is neer gezet voel je als kijker deze spanning bijna zelf. Er zijn vele momenten dat je op het puntje van je stoel gaat zitten en het liefst de personages wilt waarschuwen voor het naderende gevaar. Ook al zijn er genoeg leuke momenten voor het gezin, het gevaar hangt steeds als een zwaard van Damocles boven hun hoofd. Ondanks het serieuze onderwerp van de film is het filmmaker Deniz Gamze Ergüven toch gelukt humor en lachmomenten in de film te creëren. Bijvoorbeeld als Millie en Obie samen vastgeketend zijn aan een lantaarnpaal en proberen te ontsnappen. Het enige minpunt is dat de overgang van knorrige naar behulpzame buurman wat abrupt is.

Kings speelt zich af in 1992 en deze sfeer heeft Deniz Gamze Ergüven goed neer weten te zetten. Niet alleen in de kleding en inrichting van de huizen maar ook in de belichting en de wat ongepolijste sfeer van de film. Hierdoor waan je je weer even in de nineties. De cast van Kings is met namen als Halle Berry en Daniel Craig zeer veelbelovend. En deze belofte maken ze ook meer dan waar. Halle Berry zet een zeer geloofwaardige Millie neer. Je kunt niet anders dan met haar meeleven en bewondering hebben voor haar inzet voor de wijk. Maar ook Daniel Craig zet een zeer geloofwaardige knorrige Engelse schrijver neer. De rest van de cast doet zeker niet onder voor deze twee. Zeker Lamar Johnson (Jesse) zet een zeer goede acteerprestatie neer. Zeker in de momenten waarop hij vooral non-verbaal iets neer moet zetten wordt zijn acteertalent erg zichtbaar.

Kings is door zijn sterke verhaal en goede cast een echte aanrader voor liefhebbers van dramafilms.

Recensie: Kings

Kings

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Millie (Halle Berry) is een hardwerkende, alleenstaande moeder. Samen met haar acht geadopteerde kinderen woont ze in de wijk South Central in Los Angeles. Haar opstandige buurman Obie (Daniel Craig) is de enige witte man in de buurt die wordt gedomineerd door Afro-Amerikanen, Latino's en Koreanen.
    Na de vrijspraak van de agenten die Rodney King mishandelden nemen raciale spanningen in de wijk toe. De twee vormen een onwaarschijnlijk verbond om Millie's kinderen veilig thuis te brengen in deze chaos.
    Kings belicht de befaamde rellen van 1992 bovenal vanuit het warme, tedere perspectief van deze familie. Nu het politieke klimaat in Amerika steeds meer deze onrust van 25 jaar geleden weerspiegelt, voelt dit krachtige sociale drama helaas weer bijzonder actueel.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

  • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

  • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

  • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen