• onze waardering

Recensie: Josie RECENSIE

Recensie: Josie

Hank leidt een stil bestaan in een kleine, zuidelijke stad. Zijn leven verandert wanneer de studente Josie tegenover hem komt wonen. Josie is algauw het gesprek van de dag door haar opvallende uiterlijk en haar dubieuze relatie met Hank. Hank is niet blij met de aandacht die Josie van de jonge punker Marcus krijgt en de spanning tussen het drietal loopt hoog op. Een confrontatie kan niet lang uitblijven…

Josie begint langzaam en de film heeft een trage opbouw. Als kijker heb je in eerste instantie niet helemaal door waar het verhaal precies naartoe gaat. We hebben Hank die een heftig verleden heeft gehad en daar nog steeds een trauma aan over heeft gehouden. Daarnaast hebben we Marcus, een tiener die op dezelfde school als Josie zit en rookt, drinkt en zich niet aan de regels houdt. Josie zelf is een beetje mysterieus. Ze komt alleen in een huis tegenover Hank wonen zonder haar ouders, maar waar ze vandaan komt en wie ze is blijft een beetje vaag.

Het verhaal kabbelt langzaam voort en dat is jammer. Er had wat meer spanning in de film mogen zitten. Vooral de eerste helft van de film gebeurt er niet veel, behalve dat we de karakters leren kennen, maar ook dit had vlotter gekund met wat meer afwisseling tussen de scènes in. Gelukkig maakt het eind van de film heel veel goed. Als kijker heb je in eerste instantie helemaal niet door waar de film heen gaat, tot het allerlaatste moment. Ineens valt alles op zijn plek en begrijp je waar de film heen wilt. De ontknoping is zowel spannend als schokkend en als kijker blijf je wel even met open mond zitten.

Ook de acteurs van de film zijn erg goed. Zo speelt Hank een dubieuze rol. We zien namelijk dat hij zich aangetrokken voelt tot Josie, maar doordat zij zoveel jonger dan hem is voelt dat toch een beetje aan als pedofilie. Maar daarnaast is Hank ook gewoon een prima vent. Jack Kilmer die Marcus speelt zet de rol ook prima neer. Je hebt eigenlijk een beetje een hekel aan hem als kijker, door de manier waarop hij Hank behandeld, maar je krijgt op een gegeven moment ook medelijden met hem. En dan is er natuurlijk nog Sophie Turner, die vooral bekend is uit Game of Thrones. In Josie laat Turner zien dat ze meer is dan Sansa Stark en dat ze ook in andere films haar mannetje weet te staan.

Josie is dus al met al een prima film. Het begin is wat langzaam, maar de ontknoping is spectaculair. Josie krijgt van mij 3 hartjes.

Recensie: Josie

Josie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Hank (Dylan McDermott) leidt een stil bestaan in een kleine, zuidelijke stad. Zijn leven verandert wanneer de getatoeëerde en intimiderende studente Josie (Sophie Turner) tegenover hem komt wonen. Josie is al gauw het gesprek van de dag door haar opvallende uiterlijk en haar dubieuze relatie met Hank. Hank is niet blij met de aandacht die Josie van de jonge punker Marcus (Jack Kilmer) krijgt en de spanning tussen het drietal loopt hoog op. Een confrontatie kan niet lang uitblijven…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen