• onze waardering

Recensie: Destined to ride RECENSIE

Recensie: Destined to ride

Destined to Ride is een echte feel-good paardenfilm. Het zeventienjarige meisje Lily (Madeline Carroll) woont samen met haar altijd-drukke vader. Als hij op een bepaald moment voor zijn werk voor lange periode weg moet, gaat Lily met frisse tegenzin logeren bij haar tante Glo (Denise Richards) op haar paardenranch. In dit prachtige stukje natuur is geen telefoonbereik, dus contact houden met het thuisfront is ingewikkeld. Maar des te meer ruimte is er om te genieten van het huiselijke buitenleven, het samenzijn met haar tante en haar werknemer Sam en tijd te besteden aan de paarden. Lily is namelijk dochter van een echt fanatiek paardrijdster. Deze fanatieke zus van tante Glo is overleden toen Lily één jaar was, tijdens een rit op haar paard Misty.

Dat Lily vast en zeker ook begint met paardrijden ziet de kijker al van verre aankomen. Destined to Ride is dan ook geen film die uitblinkt in originaliteit. Zoals vaak in tienerfilms wordt de hoofdpersoon teleurgesteld door een ouder en vindt ze iets om van te houden en om echt voor te gaan, met hulp en ondersteuning van betekenisvolle anderen. Zo ook in Destined to Ride. Lily groeit alleen op met haar vader, die het ontzettend druk heeft. Vaak te druk om er voor zijn dochter te zijn. De verdriet en eenzaamheid daarvan weet Madeline Caroll goed over te brengen, net als het plezier dat ze vindt wanneer ze haar plek heeft gevonden op de ranch. Het is mooi om te zien hoe Lily met humor veel situaties kan oplossen, het geeft de film een luchtige sfeer.

Als alles goed lijkt te gaan komt er een groot obstakel op haar pad, in het geval van Lily is dat de druk de ranch van tante Glo te verliezen, inclusief haar geliefde paard Pistachio. Dit dilemma is wat wankel opgebouwd in het verhaal, de oorzaak van dit alles is niet al te geloofwaardig. Hetzelfde geldt voor de mysterieuze wending over de oorsprong van paard Pistachio. Vanaf het moment dat Lily dit als haar paard kiest is er het voelbaar dat er iets gaande is rondom dit paard. Als het duidelijk wordt wat er precies aan de hand is, is deze wending ietwat teleurstellend. Het is niet echt een mysterieuze wending. Toch is dat een detail, voor het verhaal doet de geloofwaardigheid van deze uitdaging er niet toe. De kracht van Destined to Ride zit in de feel good sfeer, de warme relaties die ontstaan en de wijze lessen die centraal staan. Lily ontdekt nieuwe mooie kanten van het leven en leert doorzetten voor datgene wat je wilt.

Destined to Ride is een fijn paardenavontuur over thema’s als verdriet, familie en vriendschap en doorzetten. Een film die veel jonge paardenliefhebbers zal bekoren, maar echt vernieuwend is het verhaal niet. 

Recensie: Destined to ride

Destined to Ride

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Lily’s leven komt op z'n kop te staan als ze gedwongen wordt haar vrienden achter te laten om de zomer door te brengen op een afgelegen ranch met haar tante die gek is op de natuur. Overtuigd dat haar sociale leven voorbij is, wordt ze verrast door de ontmoeting met een onwaarschijnlijke groep vrienden en maakt ze het avontuur van haar leven mee. Als haar tante wordt bedreigd door onvriendelijke buren, weet Lily dat zij en Pistachio, het paard met wie ze een onverbrekelijke band vormt, de ranch moeten redden, wat haar uiteindelijk bij haar lotsbestemming brengt. Met Madeline Carroll (I Can Only Imagine), Denise Richards en Joey Lawrence.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen