• onze waardering

Recensie: Skyscraper RECENSIE

Recensie: Skyscraper

Will Sawyer maakte ooit deel uit van het FBI-gijzelaarsreddingsteam en is oorlogsveteraan. Na een heftige gebeurtenis werkt hij nu als veiligheidsexpert en wordt hij naar China gestuurd voor een klus. Hij is namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid in de hoogste wolkenkrabber van China. Tijdens zijn bezoek aan China breekt er plotseling brand uit in de toren. Will krijgt de schuld, maar terwijl hij zijn onschuld probeert te bewijzen komt hij erachter dat zijn gezin vast zit in de vuurzee.

Skyscraper is een film van regisseur Rawson Marchal Turner. Dwayne Johnson speelt een oud-FBI-agent en oorlogsveteraan die gekozen heeft voor een rustig bestaan als veiligheidsadviseur/expert. Samen met zijn gezin is hij in China, waar hij uitgenodigd is voor een klus in het hoogste gebouw ter wereld. Dit gebouw levert indrukwekkende beelden op. De hoogte, de technologie. Het zou maar bestaan. De film begint kalm, maar het wordt al snel duidelijk dat er iets staat te gebeuren. Niet veel later is dat ook het geval. Er breekt brand uit en Will krijgt de schuld. Hackers bemoeien zich met het gebouw en dan blijkt Wills gezin vast te zitten, op een verdieping boven de brand. Ze kunnen er niet uit, maar zo een hightech beveiligd gebouw kom je ook niet zomaar in.

En met dat gegeven begint de actie in Skyscraper. Dwayne doet wat hij als geen ander kan: de actieheld uithangen. Alles wat tegen kan zitten, zit tegen, maar Dwayne lijkt onaantastbaar en gaat tot het uiterste om zijn gezin te redden. Dit levert spectaculaire plaatjes op. Heb je deze film in de bioscoop gezien dan kan ik me zo voorstellen dat je als je hoogtevrees hebt soms even je adem in hebt gehouden. Ook op DVD komt dit goed tot zijn recht. Het is een knap staaltje technologie. Overal vuur en gevaar, helaas wel erg over-the-top soms, maar hey, dat hoort wel een beetje bij het genre. De film is redelijk spannend, maar best voorspelbaar. Dat neemt niet weg dat het een leuk anderhalf uur aan film oplevert. Niet te veel nadenken, bak popcorn erbij en gaan. Niet de beste film die er is, maar zeker niet de slechtste. Je zult je geen moment vervelen. Dwayne doet zijn ding, zijn gezin geeft alles een serieuze en gevoelige touch en wie daarin opvalt is Neve Campbell. Ken je haar nog uit Scream? Zij zou best vaker in dit soort films mogen spelen want ze komt goed tot haar recht in haar rol als de vrouw van Will.

Voor een diepgaande boodschap kies je beter een andere film. De enige boodschap die eruit op te maken valt is dat je in het veiligste gebouw ter wereld nog niet veilig bent en dat – eenmaal in de verkeerde handen – de slimste technologie zich ook tegen je kan keren. Dat en dat mensen tot het uiterste gaan voor hun gezin. Eindconclusie: Zie en oordeel Skyscraper voor wat het is: een vermakelijke actiefilm, stop de disc in de dvd-speler en heb een leuke avond!

Recensie: Skyscraper

Skyscraper

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Johnson speelt in Skyscraper een voormalig FBI Hostage Rescue Team leider en oorlogsveteraan die nu de veiligheid van wolkenkrabbers bekijkt. Tijdens een opdracht in China, ontdekt hij een brand in het hoogste en veiligste gebouw van de wereld en krijgt hij daar de schuld van. Vervolgens is hij een gezocht man, en moet hij de verantwoordelijken vinden, zijn naam zuiveren en zijn familie zien te redden die bovenin het gebouw, boven de brand, zit.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de teaser trailer:

   

  Bekijk hieronder de trailer:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen