• onze waardering

Recensie: Lean on Pete RECENSIE

Recensie: Lean on Pete

Vlak nadat de 15-jarige Charley met zijn vader naar Portland is verhuisd vindt hij werk bij paardentrainer Del. Hij sluit daar vriendschap met renpaard Lean on Pete. Omdat deze aan het einde van zijn carrière is gekomen moet hij naar het slachthuis maar Charley besluit daar een stokje voor te steken.

Lean on Pete is een film die vrij rustig en wat standaard begint met een alleenstaande vader die het zoveelste vriendinnetje mee naar huis heeft genomen. Zoon gaat hardlopen en vindt een baantje op de renbaan. Helaas is dit geluk en daarmee het rustige tempo van korte duur. Vanaf dat moment gebeuren er een hele reeks nare en heftige dingen met Charley en vraag je je al snel af of het ooit nog goed gaat komen met deze jongen. Toch is het niet alleen maar ellende in Lean on Pete. Zo is de liefde van Charley voor Lean on Pete en de hulp die hij soms onderweg krijgt hartverwarmend. Maar uiteindelijk blijft het gevoel van medelijden voor Charley en het alleen-op-de-wereldgevoel overheersen.

De cast van Lean on Pete is een mooie mix van oude bekenden en nieuw talent. Vooral Charlie Plummer (Charley) wordt, zeer terecht, getipt als aankomend talent. Daarnaast zorgen oudgedienden Chloë Sevigny (jockey Bonnie) en Steve Buscemi (paardentrainer Del) voor een gezonde dosis bekende gezichten en ervaring in deze film. Helaas moet je als kijker al relatief snel afscheid nemen van deze twee. De hele cast zorgt voor een goede en passende sfeer door de hele film. Charlie Plummer weet het gevoel van verlorenheid van Charley erg goed weer te geven. Hij lijkt niemand echt te vertrouwen en zoekende naar zijn eigen normen en waarden. De echtheid en geloofwaardigheid waarmee dit is neergezet is bewonderingswaardig en een groot compliment waardig voor acteur Charlie Plummer.

Een groot pluspunt van deze film is de eerlijkheid van het verhaal. Deze wordt niet mooier gemaakt dan het is, wat soms voor zeer heftige momenten kan zorgen. Niet voor kijkers die vooral voor een feelgood movie willen gaan. Wel zeer geschikt voor wie openstaat voor een gezonde portie drama en genoeg optimisme om het einde van de film te halen. Want dat is zeker de moeite waard en geeft je weer genoeg vertrouwen in het bestaan van goede maar realistische aflopen.

Recensie: Lean on Pete

Lean On Pete

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De vijftienjarige Charley Thompson (Charlie Plummer) is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader die moeite heeft zijn eigen leven op de rails te houden, kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start. Charley vindt er werk bij Del Montgomery (Steve Buscemi), een doorgewinterde paardentrainer die samen met zijn jockey Bonnie (Chloë Sevigny) geld verdient met races, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del onverwacht zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Lean on Pete vandoor. Hij maakt een gevaarlijke tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen