• onze waardering

Recensie: Avengers - Infinity war RECENSIE

Recensie: Avengers – Infinity War

Tien jaar nadat de eerste film van het Marvel Cinematic Universe werd uitgebracht, komt de spanning tot een hoogtepunt in de grootste en meest gevreesde confrontatie aller tijden in Avengers: Infinity War

Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held. Alle Avengers, zoals Thor, Loki, Iron Man, Spider-Man, Black Widow, Captain America en de Hulk zijn van de partij. Maar ook hun bondgenoten, zoals de Guardians of the Galaxy, Doctor Strange en The Black Panther. Iedere held waar Marvel het publiek mee heeft laten kennismaken, speelt een rol. Zelfs director Nick Fury, kortom iedereen, behalve Hawkeye, die zich eerder al teruggetrokken heeft om bij zijn gezin te zijn.

Gedurende de tien jaren dat Marvel de films  uitbrengt hebben de Infinity Stones altijd een rol gespeeld in iedere film. De zes stenen geven controle over de ziel, geest, tijd, ruimte, realiteit en kracht en bezorgen bij rechtstreeks gebruik de eigenaar absolute macht.

Eén van de Eternals, een ras van superwezens is Thanos. Thanos heeft van jongs af aan een obsessie met de dood en chaos. Hij is er altijd op uit om zijn macht te vergroten. Zo heeft hij in de loop der jaren onder andere de Kosmische Kubus en meerdere van de Infinity Stones bemachtigd. Hij besluit dat hij de stenen nodig heeft om zijn opdracht uit te kunnen voeren en om zo over het universum te heersen. Daarvoor moet hij echter wel half het universum vernietigen, maar daar zit hij niet echt mee.

Hij vindt altijd de Marvel helden op zijn pad, met name de Guardians en de Avengers. Maar deze keer blijkt hij te sterk te zijn voor de Avengers, omdat hij al diverse Infinity Stones heeft. De Avengers roepen alle Marvel superhelden te hulp….

Avengers: Infinity War begint behoorlijk heftig met de vernietiging van het Asgaard schip, dat in de laatste Thor film: Ragnorak, ter nauwer nood heeft kunnen ontsnappen. De toon is dus gelijk gezet.

Dit is met recht voor alle fans een heftige film, om niet te zeggen een regelrechte shock! De echte Marvel Comics fans weten echter dat alle boeken altijd een twist hebben, dus als je deze film gaat zien dan weet je ook dat er zeker een vervolg op komt. Op naar Avengers 4 dus….want er blijven heel wat vragen open.

Wat betreft de film zelf, die is zondermeer fantastisch. Het acteerwerk is goed. De acteurs zijn oude bekenden en die zijn gewoon goed. Chris Hemsworth, Robert Downey jr, Chris Evans, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo en vele anderen. Ze zitten helemaal in hun rol, maar inmiddels zijn dat ook rollen die op hun lijven geschreven zijn. De dialogen zijn vlot; de humor is leuk, ondanks de vele nare situaties blijven er grappige stukjes tussendoor komen en dat zorgt voor wat vermindering van de spanning. Want die is volop aanwezig! De actie scenes zijn heftig en het camerawerk is flitsend! De special effects zijn super. Kortom, prachtig als altijd, zoals we van Marvel gewend zijn.

Ik heb al gehoord dat het vervolgdeel van Avengers: Infinity War zelfs voor de acteurs met veel geheimhouding gefilmd is, dus we kunnen wederom een super spannend deel verwachten. En vol verwachting kijk je daar dan ook naar uit, want dit deel Avengers Infinity War eindigt met een enorme cliffhanger!

Ik kan niet anders dan 5 hartjes geven, ondanks het feit dat je als kijker je bijna niet over die cliffhanger heen kunt zetten. Toegegeven namelijk: het is best knap om mensen zo in spanning te laten zitten. Voor fans en volgers van Marvel dus een absolute aanrader.

Recensie: Avengers – Infinity War

The Avengers: Infinity War

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tien jaar nadat de eerste film van het Marvel Cinematic Universe werd uitgebracht, komt de spanning tot een hoogtepunt in de grootste en meest gevreesde confrontatie aller tijden in Marvel’s Avengers: Infinity War.

  Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held. Onder meer Shuri, T’Challa, Okoye en M’Baku (uit Black Panther) spelen een rol in de film net als Rocket en Groot uit Guardians of the Galaxy. Ook de Avengers Thor, Loki, Iron Man, Spider-Man, Black Widow en Captain America zijn van de partij.

  De Avengers moeten bereid zijn alles op te geven in een poging om Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles.

Meer info
 • Extra Informatie:

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen