• onze waardering

Recensie: Killing Gunther RECENSIE

Recensie: Killing Gunther

Acht huurmoordenaars die samen dé belangrijkste en meest succesvolle concurrent in hun veld proberen op de sporen en te vermoorden. Dat is het onderwerp van Killing Gunther. Gunther (Arnold Schwarzenegger) is dé oppermachtige huurmoordenaar. Wie hij is lijkt een groot mysterie, maar hij is zonder twijfel een groot succes in zijn vak. Een jonge huurmoordenaar verzamelt een clubje assassins bij elkaar, ieder met hun eigen expertise en verhaal. Zo heeft hij een eigenzinnige bommenexpert, een specialist in gif, een jonge islamitische vrouw die al van jongs af aan is opgevoed om te moorden, een onsuccesvolle ICT-expert en een Russische broer en zus met bijzonder weinig gevoel voor empathie. Dit stel begint een bizarre zoektocht naar hun doelwit.

De manier waarop Killing Gunther is opgezet is erg origineel. Een documentaire-team wordt onder druk gezegd om de groep moordenaars te volgen in hun zoektocht naar Gunther. Hoewel het clubje killers niet altijd even angstaanjagend overkomt, brengen de documentairemakers deze spanning toch over. Ze zijn doodsbang en moeten echt onder druk gezet worden om dit achttal te blijven volgen. Elke moordenaar krijgt een grappige introductie, waarbij er vaak van alles misgaat. Het moment waarop de meest ervaren moordenaar het team moet verlaten zorgt bijvoorbeeld voor een grappige wending. De humor zit zeker in het eerste deel van deze film helemaal goed.

Het tweede deel van de film is echter veel minder sterk. Wanneer Gunther eenmaal in beeld komt (Arnold Schwarzenegger heeft eigenlijk een bijzonder kleine rol in Killing Gunther), verandert de sfeer van de film. Het gaat niet meer om Gunther te slim afzijn, maar om het verwerken van een grote teleurstelling. Gunther zelf laat daarbij zien dat hij nog steeds de meest vooruitziende van het hele stel is. Dit wordt echter veel te ver uitgemolken. De wendingen worden dan frustrerend en het duurt te lang voor de actie en de humor weer terug zijn. Het is nauwelijks grappig wanneer de vader van de vrouwelijke huurmoordenaar achter haar geliefde aanzit wanneer ze met elkaar geslapen hebben zonder getrouwd te zijn.

Killing Gunther heeft ontzettend leuke, grappige en originele momenten. Helaas raakt het verhaal zo rond het midden zijn geloofwaardigheid kwijt. De grappen worden steeds minder leuk. De wending van sukkelige zoektocht van 8 huurmoordenaars naar dé grote succesvolle man in het veld wordt een pity party van één van hen. Het hele middenstuk is daarmee ronduit overbodig, pas tegen het eind ontstaat er weer een leuke wending. Het algehele gevoel van de film blijft daarmee matig, terwijl het zoveel meer had kunnen zijn. 

Recensie: Killing Gunther

Killing Gunther

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In deze actie comedy volgt een docu-crew een groep jonge, ruwe en ongedisciplineerde huurmoordenaars die wil aantonen dat zij degene zijn die de meest beruchte huurmoordenaar allertijden genaamd Gunther om het leven brengen.
  Maar Gunther is ze steeds een stap voor en ziet het als een persoonlijke missie om hun leven tot een hel te maken. Het wordt uiteindelijk voor de groep jagers een race tegen de klok om Gunther uit te schakelen en daarmee te voorkomen dat ze juist zelf als prooi opgejaagd en gedood worden.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: Nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Ule

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Gezocht: gast-recensenten voor Het lied van de wolken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen