• onze waardering

Recensie: Mortal Engines RECENSIE

Recensie: Mortal Engines

Mortal engines is gebaseerd op de boeken van Philip Reeve. Het gaat over de jonge Hester Shaw die in een kleine stad woont. Duizenden jaren geleden is de wereld, zoals wij deze kennen, compleet verwoest. De overblijfselen van sommige steden trekken nu rond op wielen. Zo ook het stadje van Hester. Tot het moment dat zij overmeesterd worden door Londen, waar Valentine burgemeester is. Op het eerste gezicht lijkt het alsof deze stad het perfecte leven zonder geweld heeft, maar is dat wel zo? En kan de mens zonder macht en geweld?

Denk je eens in dat er geen oorlog meer is. Kernwapens zijn vergaan en alles lijkt perfect. Wat een heerlijk idee lijkt me dat. Mortal engines start met een scene waarin de rondrijdende steden en het – schijnbaar - perfecte leven van de stedelingen wordt neergezet. Je ziet een klein rondrijdend stadje haastig wegvluchten voor het grote London op wielen. Een fantastische opening, omdat er direct actie is en het beeld en de vormgeving van de steden echt niet te overtreffen is.

In het verhaal zijn er vier belangrijke personages: Hester Shaw, Tom, Valentine en zijn dochter Katherine. Hester is een knap, maar verminkt meisje die wraak wil nemen op Valentine. Deze leider stuurt  London aan en zijn inwoners zijn idolaat van hem. Toch is hij uit op macht en probeert hij meer en meer steden te veroveren. Alle vier de personages komen perfect samen en je kunt je perfect inleven in het verhaal.

Ondanks dat het een dystopisch verhaal is, voelt het wel alsof het echt zou kunnen gebeuren. De emoties zijn namelijk echt. Ondanks dat veel kranten schrijven dat je Mortal engines snel vergeten bent, ben ik het daar absoluut niet mee eens. Het verhaal van Hester en Tom krijg je via flashbacks te weten en de indrukwekkende omgevingsbeelden, kan ikzelf niet snel uit mijn hoofd zetten.

Daarnaast wordt de film veel vergeleken met Lord of the Rings vanwege de rol van Peter Jackson in beide films. Dit is niet terecht, want de twee verhalen zijn niet met elkaar te vergelijken en komen dan ook van andere schrijvers. Als je op zoek bent naar een tweede verse van Lord of the Rings, zoek dan naar een andere film.

En niet geheel onbelangrijk om te vergeten is dat deze verfilming ook speelt met een randje humor. In een van de gebouwen van London staat een archeologische ontdekking: twee standbeelden van niemand minder dan de Minions.

Deze film moet je gewoon zien. Het verhaal lijkt in de eerste instantie wat vreemd en niet realistisch. Maar dit maakt de film juist uniek, zeker in combinatie met de geweldige beelden van de rijdende steden en de omgeving. En de rauwe, echte personages, waarbij je gewoonweg vergeet dat het acteurs zijn. De twee uur vliegen voorbij. Mortal engines houdt zich dus ook goed staande naast het geweld van de Fantastic beasts film, die tegelijkertijd in de bios draait.

Recensie: Mortal Engines

Mortal Engines

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Duizenden jaren nadat onze beschaving verwoest is door een catastrofale gebeurtenis, heeft de mensheid zich op een opmerkelijke manier aan de extreme levensomstandigheden aangepast. De mensen wonen in kolossale steden, die op rupsbanden over de aarde rollen. De bewoners van de grote steden vallen de kleinere steden aan om deze te plunderen en aan brandstof te komen.

  Tom Natsworthy (Robert Sheehan), afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote stad Londen, moet vechten om te overleven nadat hij de gevaarlijke, voortvluchtige Hester Shaw (Hera Hilmar) ontmoet. Twee tegenpolen worden door het toeval bondgenoten en samen proberen ze de toekomst te veranderen en te zorgen voor minder onrecht. 

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen