• onze waardering

Recensie: Homeland seizoen 7 RECENSIE

Recensie: Homeland seizoen 7

Het zevende seizoen van Homeland speelt zich enkele maanden na het slot van de zesde reeks af. Carrie woont inmiddels met haar dochtertje bij haar zus en zwager. Ze werkt niet meer als adviseur van president Keane, nadat een grote groep CIA collega's zijn opgepakt in verband met een mogelijke samenzwering die uiteindelijk leidde tot een aanslag op de president. Ook Saul Berenson bevond zich onder de gearresteerde collega's. Terwijl president Keane bedreigd wordt door krachten binnen en buiten de regering, strijdt Carrie ervoor de waarheid aan het licht te brengen en een enorm complot te ontmaskeren.

Na het razend spannende seizoen 6 van Homeland heeft deel 7 weer wat tijd nodig om op gang te komen. Carrie woont bij haar zus en zit financieel aan de grond. Haar zus houdt haar goed in de gaten, bang als ze is voor een nieuwe ontregeling. Carrie worstelt met de situatie rondom de arrestatie van haar oud collega's en start een persoonlijke klopjacht op Keane, daarbij geholpen door een collega. Ondertussen besluit de stafchef van Keane om Saul Berenson te vragen als nieuwe nationale veiligheidsadviseur. Hij hoopt hiermee de onrust binnen de samenleving, ondermeer aangewakkerd door Brett O'Keefe, met zijn opruiende uitzendingen, te kunnen bezweren. Maar of dat lukt?  


Homeland seizoen 7 biedt opnieuw een ijzersterk verhaal. Claire Danes is opnieuw overtuigend in haar rol als Carrie, hoewel, het moet gezegd, de inzinking die in de eerste paar afleveringen weer aanstaande lijkt wel wat gaat irriteren bij het kijken. Eigenlijk leiden de psychische klachten in dit seizoen af van de veel sterkere (politieke) verhaallijn en dat is jammer. De ontwikkelingen tussen Carrie, dochter Franny en de zus en zwager van Carrie zijn hiermee een uitstapje dat naar mijn mening niet nodig was geweest. De overige acteurs  zetten, net als Claire Danes in haar rol van Carrie, geloofwaardige karakters neer. President Keane overtuigt volkomen in haar rol en ook de onrustmaker Brett O'Keefe zorgt voor de nodige sensatie. Het zijn echter de momenten tussen Saul en Carrie die Homeland seizoen 7 weer tot een overtuigende hit maken. Het is dan ook jammer dat het zo lang duurt voordat beide personages elkaar weer tegenkomen. Aanvankelijk heb ik daarom bijna de neiging om af te haken, hoewel de eerste afleveringen wel noodzakelijk zijn in de opbouw van het verhaal. Gelukkig wordt, zoals ook in eerdere seizoenen, de doorzetter beloond.

Homeland slaagt erin de huidige sfeer in Amerika goed weer te geven zonder in banaliteiten te vervallen. En dat is knap. Het is niet gemakkelijk om te blijven verrassen in een langlopende serie zoals Homeland. Toch lukt hen dit wonderwel. Triest nieuws voor alle fans onder ons: de makers van Homeland hebben aangegeven dat er nog slechts een nieuw seizoen te verwachten valt en het doek daarna gaat vallen. Met de prestatie die ze tot nu toe hebben neergezet zijn de verwachtingen hier hooggespannen.

Recensie: Homeland seizoen 7

Homeland - Seizoen 7

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Terwijl een ietwat paranoïde president Keane opkijkt tegen een aankomend onderzoek en het land uiteen dreigt te vallen, moeten Carrie en Saul er in het boeiende zevende seizoen van HOMELAND er achter komen wie ze nog kunnen vertrouwen. Terwijl de president bedreigd wordt door krachten binnen en buiten de regering, strijdt Carrie ervoor de waarheid aan het licht te brengen en een enorm complot te ontmaskeren.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • EXACTE startdatum Pretty Little Liars seizoen 7 bekend!

Zoek in artikelen