• onze waardering

Recensie: Fantastic Beasts - The Crimes of Grindelwald RECENSIE

Recensie: Fantastic Beasts - The crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts:The crimes of Grindelwald is het langverwachte vervolg op de eerste film uit 2016, een spin-off van de Harry Potter films die zich afspeelt in dezelfde magische wereld.

De hoofdrol in deze film is weer weggelegd voor de roodharige Newt Scamander (Eddie Redmayne), een wat schutterige zoöloog in hart en nieren. In opdracht van een nog jonge Albus Perkamentus (Jude Law) vertrekt hij naar Parijs om te voorkomen dat Perkamentus’ grootste vijand Gellert Grindelwald de macht grijpt. Deze slechte tovenaar is op spectaculaire wijze ontsnapt uit zijn gevangenschap en rekruteert nu volgelingen om zijn doel te bereiken; dat tovenaars over de wereld heersen.

Grindelwald wordt gespeeld door Johnny Depp en er was veel commentaar op deze keuze; volgens velen hoorde zo’n bekende acteur niet in een Harry Potterachtige film thuis. Ik vind de keus voor Depp juist heel goed. Hij kan als geen ander een charmant, maar ook uiterst sluw en doortrapt personage neerzetten. Ergens voel je sympathie voor hem, terwijl hij toch de schurk is. En dat is knap.

Het verhaal speelt zich af in 1927 en Newt komt dan ook terecht in het Parijs van de jaren ’20. Dit zorgt voor prachtige beelden, je kunt jezelf haast zien lopen door de straten. Dat is meteen een sterk punt van de film: alle beelden komen levensecht over, terwijl het verhaal allesbehalve realistisch is.

Leuk is ook dat bijna alle personages uit de vorige film weer terugkomen, zoals Newts (ex-?)vriendin Tina Goldstein en haar zus Queenie die ondertussen verloofd is met dreuzelbakker Jacob. Hij zorgt met zijn rol weer voor een verfrissende komische noot. Daarnaast passeren veel oude bekenden uit de Harry Potterfilms de revue, leuk om die in een hele andere film terug te zien!

Minder sterk vind ik echter de vele verhaallijnen die in de film spelen. Zo volg je niet alleen de belevenissen van Newt, ook zie je de relatiestruggles die Jacob en Queenie hebben, is er nog een zijspoor naar de broer van Newt die nu een relatie heeft met een oud-geliefde van Newt én krijg je Grindelwalds ronseltocht mee. Dit zorgt voor een overvloed aan personages, plaatsen en gebeurtenissen. Deel één van Fantastic Beasts moet je dus zeker gezien hebben om deel twee goed te kunnen volgen.

Jammer is ook dat de fabeldieren een stuk minder aan bod komen. Waar in het vorige deel de nadruk lag op alle vreemde dieren die Newt verzamelde, miste ik dat in deel twee. Af en toe komen er wel nieuwe dieren voorbij, maar de focus ligt daar niet meer op. En dat vind ik jammer: dit was juist wat voor mij het vorige deel zo mooi en interessant maakte.

Het einde van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is spectaculair. Na een groot gevecht wordt er alvast een tipje van de sluier opgelicht over welke problemen er gaan spelen in deel drie. Want ja, dat deel komt eraan, alhoewel de release pas voor 2020 gepland staat.

Het moge duidelijk zijn: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is een film waar je je aandacht goed bij moet houden om alle verhaallijnen te snappen.  Voor niet-Harry Potter-fans is dit geen aanrader, je mist te veel voorkennis om alles goed te begrijpen. Echte Potterheads zullen daarentegen zeker van deze film genieten door alle leuke personages, spectaculaire effecten en de prachtige, magische wereld waarin het verhaal speelt. Ik geef de film drie hartjes.

Recensie: Fantastic Beasts - The crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts 2 - The Crimes of Grindelwald

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika). Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

 • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

 • Argylle - Elly Conway

 • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

 • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

 • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Door deze onthullingen ga je anders naar Harry Potter kijken

 • Recensie: Match

Zoek in artikelen