• onze waardering

Recensie: A Christmas Prince: The Royal Wedding RECENSIE

Recensie: A Christmas Prince: The Royal Wedding

Het was vorig jaar dé kersthype onder de films op Netflix: A Christmas Prince. De New Yorkse Journaliste Amber Moore reist af naar het Europese Aldovië om een stuk te schrijven over prins Richard die op het punt staat koning te worden. Al snel krijgen Amber en Richard, gevoelens voor elkaar en mag een verloving niet ontbreken. Het succes was zo groot dat een vervolg hierop natuurlijk niet op zich kan laten wachten. En dat deel krijgen we nu!

In het tweede deel A Christmas Prince: The Royal Wedding zijn we ongeveer een jaar verder in het leven van koning Richard en Amber. Met haar bruiloft voor de deur ruilt ze New York in voor het koninklijke leven in Aldovië. Een bataljon aan mensen staat voor haar klaar om alles te regelen en ook de hysterische weddingplanner heeft grootste plannen voor Amber en haar jurk. Alles volgens de protocollen van het koninklijk huis.

Ondertussen daalt de populariteit van de koning enorm bij de bevolking. Geld dat geïnvesteerd wordt in de inwoners blijkt op mysterieuze wijze te verdwijnen. De journalist in Amber kan het niet laten om dit verder uit te zoeken en zo de bevolking te helpen. 

Anderhalf uur lang genieten van kerstfilm met een koninklijk tintje: dat klinkt als een gezellige en romantische  (vrouwen)avond! A Christmas Prince: The Royal Wedding is, net als het eerste deel, geen filmisch hoogstandje, maar dat verwacht waarschijnlijk ook niemand. De film zit boordevol koninklijke herkenbaarheden en is met sneeuw, kerstbomen en een prachtig versierd kasteel, volop in de kerstsferen. De plot is niets bijzonders en op een groot aantal momenten voorspelbaar, maar dat doet niets af aan de vermakelijkheid van de film. Ook een cliché als de hysterische stylist mét accent, mag niet ontbreken, al is dit misschien een beetje overdreven. Of wat dacht je van een trouwjurk die niemand mooi kan vinden. 

De makers van A Christmas Prince: The Royal Weddingzijn ongetwijfeld geïnspireerd door de relatie van prins Harry en Meghan Markle. Denk aan de protocollen waar Amber mee te maken krijgt of het censureren van haar lifestyleblog. Aspecten die ook in de echte koninklijke wereld aan de orde komen. Maar juist die herkenbaarheid maakt het, een half jaar na dé koninklijke bruiloft van 2018, net wat realistischer.

Acteurs Rose McIver (Amber) en Ben Lamb (Richard) zetten een prima koppel neer, maar echte diepgang is in de hele film niet echt te vinden. Het lijkt er op dat Rose McIver in het begin van de film nog wat in haar rol moet komen, maar speelt haar rol later in de film weer net als de Amber in het eerste deel. Ook de romantiek is ver te zoeken. Richard heeft het druk met zijn rol als koning en wordt, op de zeldzame momenten met Amber samen, veel weggeroepen voor zijn plicht. Iets meer (romantische) scènes samen had de film wel kunnen gebruiken om beide rollen net iets extra's te geven. Honor Kneafsey, die de rol van prinses Emily op zich neemt, zet net als in het eerste deel een prachtige rol neer als opstandige prinses, maar toont ook haar zachte kant richting de mensen om haar heen. 

A Christmas Prince: The Royal Wedding is net als zijn voorganger een vermakelijke film tijdens de donkere dagen voor kerst. Een diepgaand of origineel verhaal is het niet, maar wie heeft dat nu nodig als je een portie koninklijke liefde in kerstsferen hebt. Als je zin hebt in een kerstfilm en geen zin hebt om na te denken, is dit een heerlijke film. En wie zal het zeggen: misschien komt er nog wel een derde deel. A Christmas Prince: The royal baby? Want stiekem kijken we daar, hoe slecht de film ook mag zijn, toch wel naar uit!

 

Recensie: A Christmas Prince: The Royal Wedding

A Christmas Prince: The Royal Wedding

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Prince Richard en Amber zijn druk in de weer met hun huwelijksvoorbereidingen. Ze zijn van plan om rond de kerstdagen te trouwen, maar Amber vindt het spannender dan gedacht – zou ze wel een goede prinses en toekomstige koningin van Aldovia zijn? Aan de andere kant heeft Prince Richard ook een aantal crisissen die hij moet oplossen, en dat terwijl de bruiloft steeds dichterbij komt.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • De leukste vrouwen series op Netflix

 • Gezocht: recensenten

 • Pikante films op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen