• onze waardering

Recensie: The 100 - Seizoen 4 RECENSIE

Recensie: The 100 - Seizoen 4

In The 100 seizoen 4 komt de onvermijdelijke meltdown van de kernreactoren, oftewel ´Praimfaya, steeds dichterbij. Clarke en haar team doen hun uiterste best een oplossing te vinden om te kunnen overleven op aarde. De Ark lijkt daarvoor de beste oplossing te zijn. Met man en macht, al dan niet vrijwillig, gaan ze aan de slag om het brokstuk te repareren zodat ze zich kunnen beschermen tegen de komende straling. Ook experimenteren ze nog steeds met de transfusie van nachtbloed. Wanneer iedereen wordt voorzien van het zwarte bloed, moeten zij zonder problemen kunnen overleven. Nachtbloeden kunnen immers tegen radioactiviteit. Clarke en haar team zijn positief en zetten alles op alles om de oplossing te vinden, terwijl een klein groepje pessimisten het niet meer ziet zitten en besluit te genieten van hun laatste dagen op aarde. 

Tegelijkertijd heeft Jaha succes in zijn zoektocht naar een bunker. De bunker is gebouwd voor de eerste Praimfaya en is dus bestand tegen de grote hoeveelheid straling en biedt plaats aan 1200 inwoners. Niet alleen de Skaikru zijn hiervan op de hoogte, maar inmiddels ook de andere groepen. Maar wie heeft het recht om zich in de bunker te beschermen tegen Praimfaya? Er wordt een conclaaf georganiseerd waarbij ´the last (wo)man standing´ wint en een veilige ruimte creëert voor zijn/haar hele groep.  De inzet is hoog en niet iedereen is bereid om eerlijk het spel te spelen. Alles staat in het teken van overleven en vriendschappen staan op het spel.

The 100 seizoen 4 belooft minstens zo spannend te worden als de eerdere seizoenen. Er gebeurt ontzettend veel en de spanning loopt op naarmate Praimfaya dichterbij komt. Een seizoen met nog meer chaos en verwoesting, maar ook een seizoen met ontwikkeling. Personages kruipen uit hun schulp, emoties komen naar boven, net als de donkere kant van bepaalde personages. We krijgen meer inzicht in de beslissingen die sommigen maken en waarom ze dat doen. Octavia groeit uit van een onzeker, in eenzaamheid opgegroeid meisje tot een ware leider die niemand schuwt. Er zit diepgang in zowel de plot als de karakters en dat maakt dat ook dit seizoen weer staat als een huis. De acteurs worden zichtbaar beter in hun rol en weten steeds krachtiger en geloofwaardiger het personage neer te zetten. 

The 100 seizoen 4 is bijzonder succesvol en dat is niet voor niets.  De verhaallijnen blijven sterk en vervelen geen moment. De vaart zit er iedere aflevering weer in, waardoor je zo een paar afleveringen verder bent zonder dat je het doorhebt. De spanning en nieuwsgierigheid naar elk volgend seizoen bouwt zich op en je kunt niet anders dan genieten van dit vierde seizoen van The 100!

 

Recensie: The 100 - Seizoen 4

The 100 - Seizoen 4

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Aan het begin van seizoen vier komt de waarheid hard aan bij de overlevenden. De kernreactoren op aarde smelten en zullen binnenkort de atmosfeer in lichterlaaie zetten. Is er nog wel iets over voor onze helden om voor te vechten? Kunnen ze blijven hopen nu het einde onvermijdelijk lijkt? Zullen hun dagen in het teken staan van overleven? Of gebruiken ze hun tijd om toch nog een oplossing te vinden? De inzet is nog nooit zo hoog geweest. Samenwerkingen zijn kwetsbaar en de samenleving staat aan de rand van de afgrond. The 100 is vernieuwd voor een 5de seizoen.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Dit is wat we weten over de serie Wednesday + trailer

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • The 100 feiten die je nog niet wist

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen