• onze waardering

Recensie: Peppermint RECENSIE

Recensie: Peppermint

In Peppermint leven we mee met het verhaal van Riley. Op de verjaardag van haar dochter worden zowel haar man als dochter vermoord. Zij raakt zelf zwaargewond. Als ze ontwaakt uit haar coma heeft ze maar één doel: wraak! Als de daders vrijgelaten worden, gaat ze daarom op jacht achter de daders aan. Zal het haar in haar eentje lukken om de daders te pakken te krijgen?

De film begint spannend met een vechtpartij, waarbij al snel te zien is dat er met Riley niet te sollen valt. Op het moment dat ze veilig in haar onderkomen is, heeft ze flashbacks naar 4 jaar geleden. Dan krijgen we de reden van de agressiviteit te zien.

Je leeft gelijk mee met Riley. Doordat je weinig van de daders weet en er weinig diepgang in het verhaal zit, kan je niet anders dan met het verhaal van Riley mee gaan. Het is niet duidelijk wat precies de rol van de vader in dit verhaal is. Als je dit wel geweten had, had je misschien wat meer informatie van beide kanten van het verhaal geweten.

De spanning zit er de hele tijd goed in en het verhaal heeft meerdere verrassende wendingen. Desondanks blijft er weinig diepgang in zitten en komen sommige verrassingen bijna letterlijk uit de lucht vallen.

De verschillende personages zijn ook niet duidelijk. Je weet niet precies hoeveel bendeleden er zijn waardoor je ook niet weet of ze het gaat halen of niet. Desondanks blijf je hopen dat ze het overleeft.

De bloederige scènes zijn zo duidelijk in beeld dat het goed is dat deze film alleen geschikt is voor 16 jaar en ouder.

Peppermint is een spannende film met een duidelijk verhaallijn. Er is weinig toegevoegd aan het verhaal om het meer diepgang te geven, maar dit maakt voor de spanning niet uit. Je zit dan ook anderhalf uur op het puntje van je stoel om te zien of het Riley lukt om het in haar eentje op te nemen tegen een hele bende.

De makers van Taken hebben ook met Peppermint een spannende film neergezet die je blijft boeien. Jennifer Garner wordt op een goede manier neergezet, waarbij je zelfs respect hebt voor de manier waarop zij letterlijk die 5 jaar gevochten heeft voor rechtvaardigheid. Want op het moment dat het hoogtepunt van de film is, is het precies 5 jaar later.

Peppermint is een spannende film wat je van begin tot eind boeit. Het verhaal is goed te volgen en je leeft goed mee met de hoofdpersoon. Je hebt respect voor haar en hoopt dat het haar lukt. De film krijgt op het eind een verrassende wending, waardoor je niet helemaal een afgesloten hoofdstuk hebt. Zal er een vervolg op komen?

Recensie: Peppermint

Peppermint

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer Riley wakker wordt uit een diepe coma herinnert ze zich alleen nog hoe haar onschuldige dochtertje en man voor haar ogen brutaal werden vermoord. Als het gerechtelijke systeem de moordenaars ook nog eens vrijuit laat gaan besluit Riley dat ze het heft in eigen handen moet nemen. Ze begint aan een tocht door de onderwereld van Los Angeles met slechts 1 doel: wraak!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen