• onze waardering

Recensie: A Star is Born RECENSIE

Recensie: A Star is Born

Een bekende countryzanger loopt in een bar tegen een beginnend zangeres aan. Haar talent en uitstraling trekken hem naar haar toe en al snel worden ze verliefd. Jackson neemt haar mee op tour en zo wordt Allie beroemd. Maar terwijl haar succes toeneemt, takelt Jackson langzaam af aan zijn verslavingen.

Dit is de vierde remake van de film A star is born. Deze versie is geregisseerd en gespeeld door Bradley Cooper. Het is zijn regisseursdebuut, en dat maakt het eindresultaat extra indrukwekkend. De film is goed in elkaar gepast. Het verhaal wordt in A Star is Born goed opgebouwd, zodat je de achtergrond van aankomend ster Allie leert kennen. Als de levens van Allie en Jackson bij elkaar komen, spreekt de rest voor zich. Je ziet niet alleen hun relatie, maar ook hun ambities groeien. Maar wanneer hun ambities groeien, betekent dit wel dat ze als stel onder druk komen te staan. Dit is niet gek, omdat ieder mens zijn eigen plannen en idealen heeft. Het gebeurt regelmatig dat stellen niet dezelfde dingen willen, dus dit maakt dat het een interessant verhaal is.

Jackson heeft problemen met drugs- en alcoholverslavingen. Dit heeft hij al een langere tijd, en je ziet gedurende de film schommelingen in zijn verslaving. Soms lukt het hem om een langere tijd te stoppen, maar hij valt altijd weer terug. Dit laat zien hoe hardnekkig verslavingen kunnen zijn. Jackson kan niet goed met het succes van zijn grote liefde omgaan, wat ook een menselijke reactie is. Omdat je veel gevoelens goed kunt begrijpen, is het een aannemelijk verhaal vanuit beide perspectieven. Warner Bros. heeft goed ingespeeld op herkenbaarheid voor het publiek.

A star is born heeft, zoals je kunt verwachten, een hoop muziek. Lady Gaga is de actrice die Allie speelt, en iedereen weet dat ze kan zingen. Of je nu fan van haar bent of niet, het valt niet te ontkennen dat veel mensen haar graag horen zingen. En als je het populaire nummer Shallows hoort, begrijp je waarom zij de juiste actrice voor de rol is. Dat Bradley Cooper kon zingen, was voor veel mensen een verrassing, maar ook hij brengt het er aardig goed van af.

Ondanks dat de trailer van A star is born je het idee geeft dat het een mooie, leuke film is, moet ook gezegd worden dat het een heftig verhaal is. Als je niet goed tegen verslavingen of schokkende gebeurtenissen kunt, is dit misschien niet de ideale film voor jou.

De muziek uit A star is born heeft verschillende prijzen gewonnen. Voor iedereen die van muzikale drama’s houdt, is A Star is Born een topper!

Recensie: A Star is Born

A Star Is Born

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  A Star is Born vertelt het verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga). De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan.

  Een eerste hoofdrol in een grote speelfilm voor Lady Gaga. Viervoudig Oscar® genomineerde Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle, Silver Linings Playbook) maakt tevens zijn debuut als regisseur. Naast haar rol als Ally, schreef Lady Gaga - eerder bekroond met een Oscar® voor haar nummer ‘Til It Happens to You’ uit The Hunting Ground - een aantal nieuwe nummers voor de film, welke ze ook ten gehore brengt in de film. Ook Andrew Dice Clay en Sam Elliott maken deel uit van de cast in de rollen van Lorenzo en Bobby.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Dit zijn de laagst scorende films ooit

Zoek in artikelen