• onze waardering

Recensie: Bohemian Rhapsody RECENSIE

Recensie: Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody vertelt het verhaal van de leadzanger van de iconische band Queen: Freddie Mercury. Deze verfilming van zijn leven laat zien hoe hij en de bandleden bij elkaar gekomen zijn, hoe zijn leven er sindsdien uitzag en hoe hij uiteindelijk ziek werd. De film eindigt na het optreden voor Live Aid wat de band gedaan heeft.

Dit is een echte must see voor Queen fans! Allereerst is de muziek subliem nagemaakt en in de film geplaatst. Het is leuk om te zien en horen dat de iconische nummers in Bohemian Rhapsody in een nieuw jasje gestoken zijn. Het klinkt goed, en het is bijna onmogelijk om niet mee te zingen.

De beelden zijn goed in elkaar gezet en alles loopt vloeiend over. Bohemian Rhapsody begint met Freddie Mercury die wakker wordt op de dag van het optreden voor Live Aid. Daarna gaat het verhaal terug naar de jonge jaren van de zanger, waar je ziet hoe Queen is ontstaan. De film eindigt na het optreden, wat spectaculair in elkaar zit. Er zijn echte beelden van dit evenement gebruikt in de film, wat ervoor zorgt dat het een authentieke vertoning is.

De outfits die de bandleden in de film dragen, zijn voor een groot deel de originele kledingstukken van deze personen. De Queen helden hadden deze kleding zelfs nog in hun kasten liggen, en hebben ze beschikbaar gesteld voor de productie van Bohemian Rhapsody. Hierdoor wordt het nog geloofwaardiger en voor echte Queen fans is het extra leuk om oude optredens opnieuw te zien, door acteurs, maar met de echte kledingstukken van toentertijd.

Het acteerwerk is heel goed in deze productie van 20th Century Fox. Rami Malek, de acteur die Freddie speelt, heeft de optredens en bewegingen van de ster zo goed geobserveerd, dat je de beelden naast elkaar kunt leggen en bijna geen verschillen zult zien! Dit getuigt van echte toewijding van de cast en crew! Ook de andere acteurs hebben goed geobserveerd. Dit is te zien aan hun acteerwerk, en draagt bij aan een fantastisch resultaat!

Het verhaal van Freddie is wel een beetje minder heftig gemaakt in Bohemian Rhapsody. Van het seks, drugs en rock-’n-roll imago is niet veel te zien in de film. Je ziet wel dat hij problemen heeft met een verslaving, maar zijn drugsgebruik wordt meer geïmpliceerd dan vertolkt. Het enige andere minpunt aan de film is dat niet alles in goede chronologische volgorde geplaatst is, maar dit is niet cruciaal. Als je weinig over Freddie of Queen weet, heb je dit niet eens door.

Bohemian Rhapsody is een geweldige film voor iedere Queen-fan. De beelden, de muziek, de manier waarop hij in elkaar gezet is, zijn allemaal fantastisch. Hij heeft niet voor niets twee Golden Globes gewonnen – een voor beste acteur, en een voor beste drama! Dus als je Bohemian Rhapsody nog niet gezien hebt, en je van Queen houdt, ga hem dan snel kijken!

Bohemian Rhapsody heeft 4 Oscars gewonnen. 

Recensie: Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

  Inclusief het volledige 22 minuten durende ‘Live Aid’ film optreden.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen