• onze waardering

Recensie: Venom RECENSIE

Recensie: Venom

Venom is geregisseerd door Ruben Fleischer. Het is een Amerikaanse superheldenfilm, gebaseerd op het gelijknamige personage uit de strips van Marvel Comics zoals Spiderman.

Eddie Brock (Tom Hardy) is bekend als een sluwe doch sullige onderzoeksjournalist. Hij is een ongelukkige man wanneer hij na een slechte keuze zijn verloofde Anne (Michelle Williams), werk en appartement verliest. Wanneer hij het dieptepunt heeft bereikt, ontdekt Eddie een geheim project. Carlton Drake (Riz Ahmed) is een multimiljonair die buitenaardse wezens gebruik om supermensen te creëren. Als Eddie tijdens onderzoek in het laboratorium van Drake terecht komt, komt hij in aanraking met een van de buitenaardse symbioten waarop getest wordt. Hij lijkt een goede match te zijn met de symbioot en samen gaan zij als ‘’Venom’’ de strijd aan met Drake. Gaat Eddie dit wel overleven of neemt Venom zijn lichaam helemaal over?

Fleischer heeft de unieke kans gekregen om een van Marvels grootste antihelden tot leven te brengen. Dit doet hij met de ooit voor meerdere Oscars genomineerde Tom Hardy in de hoofdrol. We zien Hardy in deze film een journalist, die alles behalve stoer is, vertolken. Dit is natuurlijk even wennen aangezien we hem niet vaak op deze manier zien. Echter is zijn acteerwerk uitmuntend zoals we van hem gewend zijn. De onderonsjes tussen Venom en Eddie zijn hier een goed voorbeeld van, het is zeer amusant om te zien. De stem van Venom doet hij ook erg goed.

De CGI ziet er aangenaam uit. In tegenstelling tot de mager uitgewerkte versie in Spiderman 3, lijkt het alsof Venom zo uit de stripboeken is gelopen. Hij is imponerend, slijmerig en zijn stem maakt het des te beter.

Jammer dat het verhaal niet verder uitgebreid wordt, het blijft vrij basic. De film duurt bijna twee uur en hier was echt wel de kans geweest om meer eruit te halen. Het duurt ook vrij lang voordat er echt actie in voorkomt. Er is een lange aanloop naar gebeurtenissen en daarna wordt het verhaal snel afgekapt. Dit zie je vooral bij het eindgevecht, hier had Fleischer meer aandacht aan mogen besteden.

Venom is een film bedoelt voor een groot publiek. Hierdoor blijft de film erg eenvoudig en mild. Het is een typische Marvel film. Je ziet niet veel schokkende beelden. Dit zie je bijvoorbeeld wanneer Venom het hoofd van een mens er afbijt, op dit moment draait het beeld weg waardoor je eigenlijk niks ziet gebeuren.

Er had een gruwelijke film gemaakt kunnen worden over dit interessante personage, dit kan je in deze film helaas niet verwachten. Daarentegen is Venom wel een amusante film die er netjes uit ziet. Laten we hopen dat er een tweede deel komt waarin we nog meer over hem te weten gaan komen. Met onze superster Tom Hardy natuurlijk.

Recensie: Venom

Venom

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Tom Hardy is te zien als de mysterieuze Venom, één van Marvel's stoerste en dodelijkste personages.
    Het verhaal volgt een fotojournalist, Eddie Brock genaamd, die verbonden raakt met een symbiont, ofwel een buitenaardse levensvorm. Samen staan ze beter bekend onder de naam 'Venom'. Al snel groeit Eddie onder deze naam uit tot een anti-held die de onschuldigen probeert te beschermen.

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen