• onze waardering

Recensie: Verliefd op Cuba RECENSIE

Recensie: Verliefd op Cuba

In Verliefd op Cuba wordt Loes opgebeld met het bericht dat haar dochter gaat trouwen. Loes is het hier absoluut niet mee eens. Ze vertrekt naar Cuba om haar dochter tegen te houden, maar ze vindt daar dingen die ze niet had verwacht!

Verliefd op Cuba is een redelijke feelgood film. Hij is zomers en lekker vrij – het soort film waarvan je meteen zin krijgt om op vakantie te gaan. De beelden, de manier van leven die geschetst wordt en de muziek zorgen daarvoor. Alles is lekker relaxt: de mensen in Cuba laten alles op zijn beloop gebeuren.

Door de muziek en het dansen wat je op beeld ziet, krijg je zin om mee te doen. Je wilt lekker gek doen, meedoen met de mensen op het scherm en ook af en toe meezingen met de muziek die langs komt. Dit is dus goed gedaan, omdat het blije gevoel en de passie goed overgebracht worden.

Er worden veel clichés gebruikt in Verliefd op Cuba. Als je de trailer hebt gekeken, kun je eigenlijk al voorspellen hoe de film gaat verlopen. Het is niet heel verrassend, en dat is jammer. Er hadden wat meer onverwachte wendingen in geplaatst kunnen worden, waardoor het wat spannender wordt om naar te kijken.

Het lijkt alsof de makers van de film zich heel erg bezig gehouden hebben met de hedendaagse problematiek. Dit heeft niet zoveel te maken met het verhaal, en heeft daarom niet zoveel toegevoegde waarde. Het is goed om te laten zien dat je iedereen accepteert en in zijn waarde laat, maar dit hoeft niet zo’n grote rol te spelen in een komedie.

Verliefd op Cuba laat een heel negatief beeld van Cuba zien. Alles is vies, kapot en slecht geregeld. Dit lijkt wat neerbuigend, en dat is jammer. Aan de andere kant laat het ook zien dat de mensen gelukkig zijn, lekker vrij zijn en drinken en dansen alsof iedere dag een feestje is. Dus eigenlijk is het maar net hoe je er naar kijkt.

Deze film is niet gemaakt om heel correct te zijn, maar om je te laten lachen en je in een zomerse stemming te brengen. Verwacht geen diepgaande avonturen, of een spannend dialoog, maar ga lekker zitten en geniet van de film.

Recensie: Verliefd op Cuba

Verliefd op Cuba

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De temperatuur loopt hoog op in deze zomerse romcom​! Loes is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter gaat trouwen met een Cubaan, boekt ze de eerste vlucht om haar op andere gedachtes te brengen. Eenmaal daar leert ze meer over de liefde dan ooit verwacht.

  Loes (Susan Visser) is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje (Abbey Hoes) besluit te trouwen met een Cubaan vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen daar haar schoonzoon in spé enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer van Verliefd op Cuba:

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen