• onze waardering

Recensie: Mile 22 RECENSIE

Recensie: Mile 22 

Mile 22 is de vierde samenwerking tussen regisseur Peter Berg en Acteur Mark Wahlberg. Er is echter een verschil, de eerste drie films waren gebaseerd op waargebeurde verhalen (Lone Survivor, Deepwater Horizon en Patriot’s Day) deze film is compleet fictief. In de film spelen onder andere; Iko Uwas, John Malkovich en Lauren Cohan.

De geheim agent James Silva (Mark Wahlberg) wordt bijgestaan door een uiterst geheime commando-eenheid van de CIA die is gestationeerd in Indonesië. Silva krijgt de opdracht om samen met zijn team de informant Li Noor (Iko Uwas) naar de luchthaven, 22 mijl verderop, te smokkelen. Onderweg moeten ze uit handen zien te blijven van een corrupte politie eenheid en de criminele onderwereld. Hun vijanden doen er namelijk alles aan om ze tegen te houden. Het vliegtuig heeft slechts 1 minuut om de informant op te pikken. Staan ze er niet, dan wordt het hele team overgeleverd aan de vijand.

Aangezien Berg al drie krachtige actiefilms heeft geregisseerd, verwacht je van deze film ook veel. Echter komt deze helaas zwak over tegenover de andere drie.

Het verhaal van Mile 22 heeft geen diepgang en is erg verwarrend. Door de snelle wisseling tussen scènes verloopt de film vrij chaotisch. Het hoge verteltempo is ook niet fijn. De dialogen worden grotendeels geschreeuwd en er heerst een gevoel van rusteloosheid. Dit past bij het personage van Wahlberg maar is erg vervelend weergegeven. Door de snelheid reizen er meer vragen op dan beantwoord worden. Wie is nou wie en wat is het doel?

Het personage van Wahlberg is ronduit irritant. Hij wordt neergezet als een ADHD’er die ook nog hoogbegaafd is. De ADHD komt goed naar voren maar niet op een positieve manier. Hij spreekt snel en bijna onduidelijk. Daarbij het knappen van zijn elastiek tussen zijn zinnen door maakt het er niet beter op. De hoogbegaafdheid komt nergens naar voren. Ook het personage van Cohan wordt op een rare manier neergezet. Ze is een gefrustreerde en gescheiden moeder maar dat is ook alles. Ze komt alleen geïrriteerd over, verder zit er geen diepgang in. Uwas heeft daarentegen een betere rol, hij is geniepig en je weet niet aan welke kant hij daadwerkelijk staat, dit zet hij als acteur ook goed neer.

Door de personages niet goed uit te werken, raak je niet echt aan ze gehecht. Wanneer ze dan één voor één overlijden, interesseert het je helemaal niks. Dit is jammer want ze hadden een tragischere dood kunnen bedenken voor elk karakter, dus niet allemaal dezelfde heroïsche opoffering.

De actie ziet er daarentegen redelijk goed uit. Het is jammer dat je het niet goed kan volgen omdat de shots te snel wisselen en de camera te veel beweegt.

Mile 22 is een onsamenhangende verwarrende film die geen moment adempauze heeft. De korte scènes en snelle dialogen zijn niet goed te volgen. Wanneer de tweede helft uit een en al actie bestaat, wordt hij iets beter. De vraag blijft echter waar het verhaal nu precies over gaat; dit wordt niet helemaal duidelijk. De film duurt gelukkig niet al te lang en met de snelheid waarin het verhaal zich verteld is de tijd zo voorbij.

Recensie: Mile 22 

Mile 22

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    James Silva (Mark Wahlberg) is een special agent binnen een elite-eenheid die wereldwijd onzichtbaar opereert. Wanneer Silva de opdracht krijgt om samen met zijn team een informant naar de luchthaven, 22 mijl verderop, te smokkelen beseft hij dat de ontsnappingsroute dwars door het centrum van de corrupte politiestaat loopt. Het vliegtuig heeft slechts 1 minuut om de informant op te pikken. Staan ze er niet, dan is het hele team overgeleverd aan de vijand.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen