• onze waardering

Recensie: What men want RECENSIE

Recensie: What men want

Negentien jaar nadat Mel Gibson kon horen wat vrouwen allemaal dachten, is er nu een soort van vervolg op deze romantische komedie. In What men want is het plot eigenlijk precies andersom in vergelijking met de film uit 2000. Taraji P. Henson speelt een carrière vrouw, werkende in een wereld vol mannen en competitie. Omdat ze niet ‘one of the guys’ is, krijgt ze maar niet de gewilde promotie. Totdat zij op een dag de gedachten van mannen kan horen… en besluit dit in haar voordeel te gebruiken.

Taraji P. Henson is een fantastische actrice, die met name bekend staat om haar powervrouw-rollen, zoals in Empire en Think like a man. Ze is dan ook gemaakt voor deze rol, waarin ze zich als vrouw staande moet houden in de wereld van spelersmakelaar in de sport. Ze speelt deze rol krachtig en overtuigend, waarin ze precies genoeg warmte, emotie en onzekerheid laat zien. Ze is absoluut degene die deze film draagt. Helemaal passend in het 2019 van ‘het glazen plafond willen doorbreken voor vrouwen’, is haar karakter Ali op jacht naar een promotie. Helaas blijkt keer op keer dat mannen het voor het zeggen hebben in deze wereld. Het plot is helder en als kijker van een romcom als deze weten we precies wat we kunnen verwachten en wat er gaat gebeuren. Is dat erg? Nee. Wij vrouwen weten waarvoor we naar deze film gaan en dat is precies wat we willen en ook krijgen. 

Met name de humor in deze film is ontzettend goed. De gedachten van mannen die wij nu kunnen lezen via deze film zijn natuurlijk vermakelijk stereotype. Ze gaan over vrouwen, billen, borsten, seks, scheten en ook een hoop onzin. In de goed gevulde bioscoopzaal waar deze film werd getoond, werd volop gelachen, zowel door de vele vrouwen als de enkele mannen. De humor is plat en ongelooflijk fout, maar dat is helemaal oké. Taraji heeft een fijn gevoel voor timing en ook de bijrollen, zoals haar gay assistent, zijn goed gecast. Dat de film een hoge dosis girlpower kent, was duidelijk merkbaar wanneer je in de zaal regelmatig “Oh damn” en “Oh snap *knippen met de vingers*” te horen was.

Vanzelfsprekend kent ook deze romcom een domper in de film, waar alles misgaat en hoofdpersoon Ali het moet oplossen en een wijze les leert. What men want kent dan ook een happy ending dat je van mijlenver ziet aankomen, maar waardoor je met een grote glimlach de zaal uitloopt.

Is What men want origineel? Absoluut niet. Maar is What men want een heerlijke romcom film? JA ZEKER! Dus kruip op de bank met vriendinnen, popcorn en wat zoete cocktails. Succes verzekerd!

Recensie: What men want

What Men Want

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat mannen denken is geen geheim meer. Ali David (Taraji P. Henson) is een succesvolle sportagent die moet concurreren met haar mannelijke collega’s. Wanneer ze gepasseerd wordt bij een welverdiende promotie, vraagt ze zich af wat ze moet doen om te slagen in deze mannenwereld.

  Door een samenloop van omstandigheden kan ze ineens de gedachten van mannen horen. Met deze nieuwe gave is ze haar collega’s te slim af maar zet ze wel haar relaties, waaronder die met haar nieuwe vriend (Aldis Hodge), op het spel.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer van What Men Want:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen