• onze waardering

Recensie: The Mule RECENSIE

Recensie: The Mule


The Mule is een verfilming van een waargebeurd verhaal, waarin een 90-jarige man voor een drugskartel gaat werken. Hij gaat als koerier werken (mule betekent koerier) waarbij hij drugs vervoerd. In eerste instantie wil hij eenmalig rijden, maar verschillende gebeurtenissen zorgen ervoor dat hij vast komt te zitten in het circuit, waar hij niet meer uit kan komen.

Deze film van Clint Eastwood is aangrijpend en goed opgezet. Het is sowieso al bijzonder, omdat hij zowel de regie heeft, als dat hij de hoofdrol speelt. Dat het verhaal waargebeurd is, maakt het indrukwekkend om te zien. Allereerst begint Earl met een tas vervoeren, waarvan hij niet weet wat er in zit. Maar omdat hij er een hoop geld voor krijgt, wat hij nodig heeft om zijn kleindochter te helpen, doet hij het toch. Steeds komt er een nieuwe situatie waardoor hij veel geld nodig heeft, en omdat hij netjes rijdt en er niet verdacht uitziet, willen de kartelleiders hem graag houden. Als Earl wil stoppen, wordt hem duidelijk gemaakt dat dat geen optie voor hem is.

The Mule duurt bijna 2 uur. Het is geen hoogstaande actiefilm, dus je moet er wel de focus voor hebben om naar een lange film te kijken. Het scheelt dat er een goede verhaallijn in zit, waardoor er telkens iets gaande is. Iedere scène heeft een doel, al heb je misschien niet meteen het idee dat het iets met het verhaal te maken heeft. Er wordt bijvoorbeeld laten zien dat hij een goed mens blijft, want hij helpt mensen nog steeds en doet er alles aan om trouw aan zichzelf te blijven.

Omdat Earl een oude man is, zie je dat hij de wereld om hem heen niet helemaal meer begrijpt. Het gebruik van telefoons, de manier waarop mensen met elkaar omgaan, zijn allemaal dingen die hij niet meer herkend. Omdat je het vanuit zijn perspectief ziet, is het gemakkelijker te begrijpen waarom hij zich niet helemaal thuis voelt in veel situaties.

De muziek past goed bij de hoofdpersoon. In deze productie van Warner Bros. wordt er oude muziek gebruikt, die Earl lekker in de auto aan zet en waar hij hard bij meezingt. Dat maakt het passend en leuk, waardoor er ook best wat grappige situaties in zitten. De beelden zijn ook goed in elkaar gezet en zorgen ervoor dat het een mooi geheel geworden is.

The Mule is een lange film, maar als de trailer je aansprak, is het zeker de moeite waard om hem te kijken. Het is geen film die je waarschijnlijk snel nog een keer zal kijken, maar wel mooi om gezien te hebben en bijzonder om dit waargebeurde verhaal te leren kennen.

Recensie: The Mule

The Mule

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Earl Stone, een eenzame man van in de tachtig, is failliet en genoodzaakt zijn bedrijf te sluiten. Hij krijgt een baan aangeboden waar hij alleen voor hoeft te rijden, een simpel baantje, maar buiten Earl’s weten om heeft hij zich aangeboden als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel.

  Hij doet het goed, zelfs zo goed dat zijn ladingen exponentieel toenemen en Earl een handlanger krijgt toegewezen. Hij is niet de enige die Earl in de gaten houdt; Earl staat ook op de radar van DEA-agent Colin Bates. Zelfs als zijn geldproblemen tot het verleden behoren, achtervolgen de fouten hem die hij in zijn verleden heeft gemaakt. Het is onzeker of hij zijn fouten op tijd kan rechtzetten, de autoriteiten en het drugskartel zitten hem op de hielen.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen