• onze waardering

Recensie: The house with a clock in it's walls RECENSIE

Recensie: The house with a clock in it's walls ​

De Amblin studio’s (het productiebedrijf van Steven Spielberg) brengt een buitengewoon magisch verhaal tot leven. Geregisseerd door Eli Roth is The house with a clock in it's walls gebaseerd op het gelijknamige boek van John Bellairs (1973). De film wordt verrassend genoeg geregisseerd door Eli Roth, een regisseur die toch vooral gekend is van zijn horrorfilms. Maar wees niet bang. De film wordt gedragen door fantastische acteurs; kinderliefhebber Jack Black als oom Jonathan, de aantrekkelijke Cate Blanchett als de mysterieuze buurvrouw en de schattige Owen Vaccaro als Lewis. 

De film vertelt het verhaal van Lewis, die na het overlijden van zijn ouders naar zijn oom Jonathan wordt gestuurd. Zijn ietwat eigenaardige oom woont in een krakend oud huis met een mysterieuze tikkende klok. Er gebeuren de meest vreemde en onverwachte dingen waardoor Lewis er al snel achter komt dat er iets bijzonders aan de hand is, iets magisch! Lewis wordt meegesleurd in een wereld vol magie en bezweringen. Hij probeert hiermee indruk te maken op zijn nieuwe schoolvriend, maar ervaart de duistere kant van magie. Samen met zijn oom en Mevr. Zimmerman (de buurvrouw) neemt Lewis het op tegen deze kwaadaardige krachten en zijn zij vastberaden de magische klok in het huis te stoppen voordat deze de wereld verwoest. 

The House with a clock in it's walls is een “eerbetoon" aan de weirdos onder ons'. Dit laten de schrijvers vooral zien door het thema “jezelf zijn" naar voren te laten komen. Zo moet Lewis eerst zijn eigen stijl vinden voordat hij magie kan beoefenen. Ook spelen emoties een grote rol zoals het overwinnen van angsten. Dit zie je wanneer mevr. Zimmerman haar magie weer wil gebruiken. Ze moet eerst over haar verdriet heen komen voordat ze weer kan toveren. Het mooiste van de film is dat duidelijk wordt gemaakt dat familie in alle vormen bestaat. In dit geval een weeskindje, een gekke oom en een excentrieke buurvrouw.

Deze magische wereld wordt tot leven gebracht door prachtige decors, een snufje humor en fantastische acteurs. De chemie tussen Blanchett en Black is amusant om te zien. Ook Vaccaro is een fantastische keuze als hoofdrolspeler. Hij is nog vrij jong maar acteren kan hij wel. De drie-eenheid is daarom aantrekkelijk om naar te kijken en maakt de film alleen maar beter.

Het is daarentegen jammer dat het verhaal niet echt sterk is. Je krijgt het gevoel alsof het plot gehaast is geschreven en er daardoor losse eindjes ontstaan. Dit zie je vooral tegen het einde van de film. In het begin wordt het verhaal goed opgebouwd met een goede uitwerking van de personages. Echter wanneer het einde nadert wordt het plot haastig onthult en vragen blijven onbeantwoord. Als Roth hier wat meer aandacht aan had geschonken en de film iets langer duurde om dit goed uit te werken had het een meesterwerk kunnen zijn. Ook belangrijk is dat sommige scènes enigszins eng kunnen zijn voor kleine kinderen.

The House with a clock in it's walls is een buitengewoon magisch avontuur. Het enige nadeel is dat er voor kleine kinderen er soms enge stukjes in kunnen zitten maar dat mag de pret niet drukken. Je word meegezogen in het spektakel waardoor de tijd voorbij vliegt. De film had dan ook langer mogen duren. De geweldige acteurs, decor, humor en mooie verwijzingen naar het leven maken dit een onvergetelijke familiefilm voor jong en oud.

Recensie: The house with a clock in it's walls ​

The House with a Clock in it’s Walls

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De nieuwe magische film van Amblin studio’s, vertelt het verhaal over Lewis, die wanneer zijn ouders overlijden naar zijn oom Jonathan wordt gestuurd in een krakend oud huis met een mysterieuze tikkende klok.

  Er gebeuren de meest vreemde en onverwachte dingen waardoor Lewis er al snel achter komt dat er iets bijzonders aan de hand is met zijn oom, de vriendelijke buurvrouw Zimmerman en het huis, iets magisch! Lewis wordt door hen meegenomen in de wereld van magie en bezweringen, probeert hiermee indruk te maken op zijn nieuwe schoolvriend, maar ervaart dat er duistere krachten meespelen. 

  Samen met zijn oom en buurvrouw neemt Lewis het op tegen deze duistere krachten en zijn zij vastberaden de magische klok in het huis te stoppen voordat deze de wereld verwoest.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Schermtijd - Linda van Rijn

 • Monsterjager - Rob Geukens

 • Thin Air - Kellie M. Parker

 • Het piratenmaal - Jonny Duddle

 • Tom Clancy Nul uur - Don Bentley

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen