• onze waardering

Recensie: Dumbo RECENSIE

Recensie: Dumbo

De originele film Dumbo (1941) van Walt Disney Pictures is in een nieuw jasje gestoken!
In deze remake is niet alleen Dumbo als hoofdpersoon te zien, maar ook de mensen die voor hem zorgen. Het circusleven is zwaar, en er moet een hoop gebeuren om staande te blijven. Maar wat zijn hiervan de gevolgen voor Dumbo - en hoe kan het dat een olifant kan vliegen?

Deze remake van de gelijknamige voorgaande film is fantastisch. Het is een prachtige productie, waarin de beelden mooi aansluiten bij de muziek en het verhaal. De geanimeerde effecten zijn super goed gedaan en ondanks dat je wel begrijpt dat Dumbo geen echte olifant is, lijkt hij er wel op. Natuurlijk is hij wat schattiger en knuffelbaarder gemaakt, maar dat is logisch. Je moet tenslotte wel iets voelen voor het dier waar je naar zit te kijken. Daardoor is het ook niet storend om een beetje te zien dat hij geanimeerd is, want het maakt hem eigenlijk alleen maar heel aandoenlijk!

Er zijn mensen die van mening zijn dat de remakes waar Walt Disney Pictures momenteel mee bezig is, geheel op de tekenfilmversie moeten lijken. Dat is bij Dumbo niet het geval, maar dat is al in de trailer te zien. Het zou echter zonde zijn om het verhaal exact na te maken, want dan is het hele verrassingselement van de film er af. De basis van het verhaal blijft hetzelfde, namelijk dat Dumbo kan vliegen met zijn oren, en dat hij en zijn moeder uit elkaar worden gehaald, maar er wordt een hele (magische) circuswereld omheen gebouwd! Het verhaal zit uitstekend in elkaar en zorgt ervoor dat je van begin tot eind geboeid (en regelmatig met kippenvel) naar het scherm blijft kijken.

Herkenbare elementen uit de oude film komen terug - en die maken het voor iedere Disney fan een genot om naar te kijken! Muziek die je eerder hebt gehoord - jazeker, hier hebben we het over ´Baby Mine´ - maar ook dierlijke personages zoals Timothy de muis! Om nog maar niet te spreken over de roze olifanten!

De acteurs in Dumbo spelen hun rollen goed en geloofwaardig. Je begrijpt waarom ze bepaalde keuzes maken, door de dingen die ze meegemaakt hebben, en dat maakt ze menselijk. Het zou onrealistisch zijn als iedereen hetzelfde wilde en dacht, en gelukkig is daar rekening mee gehouden in deze productie van Tim Burton.

Dumbo heeft het allemaal: de film bevat alle elementen die nodig zijn om je emoties te triggeren! Hij is prachtig, maar ook verdrietig en tegelijkertijd hartverwarmend. Voor iedereen die iets heeft met Disney, het olifantje Dumbo, avonturenverhalen of een prachtig in elkaar gezette film!

Recensie: Dumbo

Dumbo

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Circuseigenaar Max Medici, (Danny DeVito) voormalig ster Holt Farrier (Colin Farrell) en zijn kinderen Milly (Nico Parker) en Joe (Finley Hobbins) in om voor een nieuwgeboren olifantje te zorgen. De grote oren maken van het olifantje een lastig punt in een circus dat toch al worstelt om rond te komen. Maar als blijkt dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een grote comeback. En dat overtuigt ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) ervan het circus in te huren voor zijn grote entertainmentonderneming Dreamland. Terwijl Dumbo leert vliegen naast circusartiest Colette Marchant (Eva Green), ontdekt Holt dat er meer aan de hand is en dat Dreamland behoorlijk duistere geheimen herbergt.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

  Bekijk hieronder de teasr trailer:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen