• onze waardering

Recensie: Las Herederas RECENSIE

Recensie: Las Herederas

Las Herederas (De Erfgenamen) gaat over het stel Chela en Chiquita die hun hele leven al leven van alle erfenissen die ze hebben gekregen. Als Chiquita vanwege fraude naar de gevangenis moet, is Chela ineens op zichzelf aangewezen. Met behulp van Angy die ze in deze periode ontmoet ontdekt ze nieuwe kanten van zichzelf en de wereld om zich heen.

De film begint met een scène tussen Chela en Chiquita waarin hun rolverdeling binnen hun relatie meteen duidelijk wordt. Chiquita is duidelijk degene die de kar trekt en voor Chela zorgt. En Chela is vooral het verwende kind dat zich laat verzorgen. Deze scène is kenmerkend voor deze film van Marcello Martinessi. Er wordt weinig expliciet uitgelegd maar door de ‘normale’ gang van zaken in hun leven te laten zien worden alle onderliggende verbanden duidelijk. Bijvoorbeeld dat Chela enerzijds de zorgen van Chiquita heel erg nodig heeft maar dat het haar anderzijds ook beperkt. Deze manier kijkt heel prettig en maakt het tegelijk wat mysterieus doordat niet alles wordt uitgesproken.

Het verhaal van Las Herederas kabbelt een beetje door de film heen. Er gebeuren weinig heel ingrijpende dingen of deze worden niet neergezet als heel ingrijpend. Zoals de dag dat Chiquita naar de gevangenis gaat. Dit moet heel ingrijpend voor beiden zijn maar het komt over alsof ze een tijdje in een luxe hotel gaat verblijven. Doordat het tempo zo laag is vergeet je bijna hoe groot de verandering is die Chela doormaakt. Van een heel afhankelijke vrouw tot zelfstandig ondernemer als taxichauffeuse (zonder rijbewijs). Pas op het einde van de film wordt dit heel duidelijk als ze eindelijk, wel wat passief-agressief, tegen Chiquita durft in te gaan.

Complimenten voor Ana Brun die de transformatie van Chela zo prachtig weet neer te zetten. Niet voor niets heeft ze voor deze prestatie een Zilveren Beer gewonnen op het internationale Berlijnse filmfestival. Las Herederas is een film die vooral door critici zeer lovend werd ontvangen. Terecht want het is een mooie film die goed in elkaar zit en je aan het denken zet. Anderzijds is het wel echt een film die niet iedereen zal waarderen. Maar de meeste filmhuis liefhebbers zullen Las Herederas van Marcello Martinessi erg kunnen waarderen.  

Recensie: Las Herederas

Las Herederas

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Asuncion, Paraguay. Chela en Chiquita, beiden afkomstig uit welgestelde familie's, zijn al meer dan 30 jaar een stel. In de loop der jaren hebben ze een vaste rolverdeling ontwikkeld. Extraverte Chiquita is verantwoordelijk voor het runnen van hun leven. Chela daarentegen geeft er de voorkeur aan de dag
  door te brengen aan haar schildersezel.
  Hun financiële situatie dwingt hen sommige van hun geërfde, geliefde meubels te verkopen. Wanneer Chiquita vanwege fraude naar de gevangenis wordt gestuurd, blijft Chela plotseling alleen achter. Ze gebruikt haar oude Daimler om een taxiservice te bieden aan de rijke, oudere dames in de buurt. In haar nieuwe rol als chauffeur ontmoet ze een van hun dochters - de jonge en levenslustige Angy. De ontmoeting lokt de nogal passieve Chela uit haar schulp en helpt haar verlangens te herontdekken.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Thuiskomst - Reina Crispijn

 • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

 • De moord in inkt - Helen Cox

 • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

 • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen