• onze waardering

Recensie: Annihilation  RECENSIE

Recensie: Annihilation 

Annihilation is geregisseerd door Alex Garland (Ex Machina). Garland heeft zich laten inspireren door de bestseller van Jeff VanderMeer. 

Het verhaal speelt zich af aan de Amerikaanse kust waar plotseling een fenomeen vanuit een vuurtoren ontstaat. Het wordt gezien als een prachtig gekleurde en glanzende muur die 'The Shimmer' genoemd wordt. Deze mysterieuze Shimmer verspreid zich langzaam over de regio en niemand die dit gebied betreedt, keert terug. Na meerdere expedities is er één persoon levend uit het gebied gekomen, namelijk een soldaat genaamd Kane (Oscar Isaac). Kane blijkt echter zichzelf niet meer te zijn en zijn vrouw Lena (Natalie Portman) wil antwoorden. Wanneer Dr. Ventress (Jennifer Leigh) haar vertelt over een nieuwe missie naar de shimmer, sluit ze zich aan. In een wanhopige poging haar man te leren begrijpen. Wat volgt is een razend spannende tocht door een onbekend terrein waar niets is wat het lijkt. 

De film is van origine van Paramount. Jammer genoeg heeft dit bedrijf de film aan Netflix verkocht. Hij  werd namelijk te ingewikkeld en te intellectueel gevonden voor het 'normale publiek'. Erg jammer aangezien dit een mooie film is voor op het witte doek. De prachtige kleuren en sets zijn namelijk een lust voor het oog. Ook ziet de CGI er realistisch en aantrekkelijk uit. 

Annihilation is een vernieuwde soort thriller die we niet vaak meer zien. Tijdens de gehele film zit je op het puntje van je stoel. Er is constant een gevoel van ongemak. Dit laat Garland goed zien door de kijker net zo weinig informatie te geven als de personages. Je blijft nieuwsgierig en gaat zelf nadenken en vragen stellen. Helaas worden deze vragen niet allemaal beantwoord. Dit is echter geen minpunt aangezien dit het verhaal juist nog spannender maakt.

Deze film is een sciencefiction maar voor meerdere doelgroepen. Het verhaal speelt zich dit keer namelijk niet af in een verzonnen land of in een andere galaxy maar gewoon om de hoek. Dit maakt het toch net iets realistischer en interessanter dan andere scifi's. Het is jammer dat wanneer het einde van de film nadert, het verhaal minder geloofwaardig wordt. Aliens komen namelijk in beeld en dit verpest de mysterieuze chemie van de hele film. Hier moet je van houden, anders verdwijnt de spanning en de enige geloofwaardigheid in een klap.

Portman zet zoals gewoonlijk een sterk personage op een subtiele manier neer . Ze is niet alleen stoer door een militair verleden maar ook zacht, kwetsbaar en slim. Als gevolg leef je echt mee met Lena en wordt ze als een normaal persoon neergezet. Leigh en Isaac zorgen ook voor ijzersterke personages die niet goed te doorgronden zijn.  

Annihilation is een prachtige sciencefictionfilm die geschikt is voor meerdere doelgroepen. De sterke cast en een goed plot zorgen voor spanning van begin tot eind. Een gemiste kans om de film niet in de bioscoop te laten draaien. De prachtige kleuren, decor en CGI zijn namelijk erg prettig om naar te kijken en zouden op groot scherm nog beter tot hun recht komen. 

Recensie: Annihilation 

Annihilation

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Film gebaseerd op de roman uit de Southern Reach-trilogie van Jeff VanderMeer. 'Annihilation' volgt een groep van vier vrouwen: een bioloog, een antropoloog, een psycholoog en een surveillant. De groep besluit op een gevaarlijke expeditie te gaan naar een locatie waar de natuurwetten niet gelden. Het onbewoonde en verlaten gebied is de laatste plek waar de man van een van de groepsleden is geweest.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

   

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen