• onze waardering

Recensie: A Simple Favor RECENSIE

Recensie: A Simple Favor

A Simple Favor is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Darcey Bell. Komedie-regisseur Paul Feig is de uitdaging aangegaan om deze thriller om te toveren tot een gelijkwaardige film. Hij heeft een sterk fundament namelijk een absolute sterrencast onder wie; Anna Kendrick, Blake Lively en Henry Golding.    

Stephanie is een weduwe die alleen voor haar zoontje Miles zorgt. Wanneer Miles bij een vriendje wil gaan spelen ontmoeten Stephanie en Emily elkaar. Emily is een grofgebekte moeder met een mysterieus randje. De brave Stephanie raakt geïntrigeerd door haar leven en de twee raken bevriend. Emily vraagt op een dag of Stephanie haar zoontje wil opvangen na school. Wanneer Emily niet komt opdagen en haar telefoon niet meer opneemt, lijkt ze van de aardbodem verdwenen. Stephanie zet alles op alles om haar weer te vinden. Ze wordt hierbij bijgestaan door Emily's echtgenoot Sean.  

A Simple Favor wordt ook wel vergleken met Gone Girl. Een soortgelijke film over een verdwenen vrouw die zich ontpopt tot meestermanipulator. A Simple Favor bevat echter grappige humor waardoor het luchtiger wordt om naar te kijken.   

Het mysterie begint rustig en opbouwend, we maken kennis met de personages en we zien een onwerkelijke vriendschap opbloeien. De dialogen zijn humoristisch en luchtig. Daarna wordt de spanning echter langzaam opgebouwd en verandert de sfeer. In een versnelling van gebeurtenissen wordt de kijker keer op keer op het verkeerde been gezet. Als gevolg zit je van het begin tot het einde op het puntje van je stoel.   

Het is jammer dat het plot af en toe een beetje ongeloofwaardig overkomt, met name tegen het einde van de film vinden er te veel wendingen in het verhaal plaats. Hierdoor wordt het op een gegeven moment een beetje verwarrend. Dit komt goed naar voren wanneer Stephanie op zoek gaat naar Emily en haar verleden. Ze komt schokkende dingen te weten en gaat hiermee aan de slag.  Als resultaat ga je je afvragen wie hier nu daadwerkelijk de slechterik is en je mening verandert elke minuut. Toch, aangezien het algemene plaatje er perfect uitziet, stoor je je hier niet aan en blijft de film gelukkig vooral spannend.   

De verschillende settings en de kleding passen perfect bij het verhaal. Stephanie woont in een normale gezinswoning, terwijl Emily in een groot modern huis woont. Dit geeft de persoonlijkheden van de personages op een gepaste manier weer. Dit geldt ook voor het feit dat Stephanie langzaam in Emily begint te veranderen, je ziet namelijk een verandering in haar kledingstijl.  

De chemie tussen Kendrick en Lively is geweldig om te zien. Ze vullen elkaar echt aan, hierdoor dragen zij de film. Natuurlijk zijn ze apart ook erg sterk en zetten ze beiden een fantastisch personage neer. Kendrick laat haar personage vloeiend veranderen van nerdy moeder naar privédetective zonder dat je het door hebt. Ook Lively blijft de gehele film mysterieus en houdt je echt in spanning. 

A Simple Favor is een super spannende thriller en houdt je van begin tot eind scherp. De onvoorspelbare sfeer maakt het samen met de verschillende plotwendingen nog spannender. Ook de acteurs spelen hun personage met verve en de humor maakt het daarbij wat luchtiger.

 

Recensie: A Simple Favor

A Simple Favor

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mama en vlogster Stephanie (Anna Kendrick) gaat op zoek naar de waarheid achter de plotse verdwijning van haar beste vriendin Emily (Blake Lively). Stephanie krijgt hiervoor de hulp van Emily's man Sean (Henry Golding). Een sexy en stylish thriller vol verrassingen, verraad, geheimen, onthullingen, liefde, moord en wraak!

  De cast van A simple Favor bestaat onder andere uit Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding, Andrew Rannells, Linda Cardellini, Jean Smart, and Rupert Friend

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen