• onze waardering

Recensie: Bumblebee RECENSIE

Recensie: Bumblebee

Bumblebee is een prequel op de bekende Transformers-films. De 5 voorgaande films zijn geregisseerd door Michael Bay, maar de regie is voor deze film echter overgenomen door Travis Knight. De cast bestaat onder andere uit: Hailee Steinfeld, Jorge Lendeborg Jr., John Cena en de stem van Dylan O'Brien. 

Het verhaal begint in 1987. Op dat moment houdt Bumblebee zich schuil op een autokerkhof in een klein Californisch badplaatsje. Charlie (Hailee Steinfeld) is een avontuurlijke tiener en op een dag neemt ze een zwaar beschadigde gele VW kever mee naar huis. Als ze deze auto opnieuw leven in blaast beseft ze al gauw dat dit geen gewone gele VW kever is... Bumblebee en Charlie worden elkaars beste vrienden en proberen elkaar te beschermen als Bumblebee's toekomst bedreigd wordt. 

Terwijl de Transformers-films steeds slechter werden, is Bumblebee een geslaagde familiefilm zonder al te veel actie en geweld. Bumblebee wordt vriendelijk, schattig en grappig neergezet. Knight speelt echter niet alleen in op kinderen, ook voor volwassenen is het een avontuur met een vrolijke terugblik naar de jaren 80. Eigenlijk is de film ook een soort van ode aan de 80’s geworden. De ene na de andere hit uit de jaren 80 vliegt voorbij. Ook de sets en de kleding passen perfect bij het tijdperk. Hier is duidelijk aandacht aan gegeven. 

Ook een belangrijk punt is het verhaal, dit wordt rustig en opbouwend verteld. Bumblebee heeft een mooi gesloten einde (wel voorspelbaar, maar niet storend), maar het is tegelijkertijd ook een goede aansluiting op de andere Transformers-films. Zo zie je maar weer dat een actiefilm niet alleen snel en met veel geweld hoeft te verlopen. Het mooiste om te zien is dat de auto's allemaal een eigen persoonlijkheid hebben. Tevens het personage van Charlie wordt goed uitgewerkt.  

De animatie ziet er top uit. Alle details van de robots zijn perfect uitgewerkt en de overgangen van vliegtuig naar auto naar robot zijn zeer vloeiend. Ongelofelijk om te zien hoe goed ze de emotie kunnen tonen bij een stuk staal. Je ziet perfect wanneer Bumblebee verlegen, verdrietig of gelukkig is. Het is erg leuk gevonden hoe Bumblebee zijn stem verliest en hoe Charlie hem deze weer teruggeeft door middel van een radio in zijn buik.  

Steinfeld is geknipt voor haar rol als Charlie. Ze zet haar personage op een zeer subtiele en mooie manier neer. Je leeft helemaal met haar mee. Ook Lendeborg Jr. die Memo speelt (Charlie's vriend) zit goed in zijn rol en zelfs zijn grapjes laat hij geinig overkomen. 

Bumblebee is een perfecte gezinsfilm voor jong en oud. Het verhaal wordt ook wel vergeleken met E.T. alleen dan in een modern jasje. Er zitten mooie details in het decor en bij alle personages (zowel robots als mensen) zie je echte emoties voorbij komen. De sfeer van de jaren 80 is vrolijk en op een amusante manier tot leven gebracht.  

 

Recensie: Bumblebee

Transformers -Bumblebee

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Bumblebee is in 1987 op de vlucht en vindt onderdak op een vuilnisbelt in een klein Californisch strandstadje. Charlie die op het punt staat 18 te worden en haar plek in de wereld zoekt, ontdekt een door strijd getekende en gebroken Bumblebee. Ze repareert hem en ontdekt al snel dat het geen gewone gele VW bug is.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de teaser trailer: 

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Haar kant van de weg - Ella Marjon

 • Toen ze verdween - Carla Kovach

 • Lessen in chemie - Bonnie Garmus

 • De 10 grootste bibliotheken ter wereld

 • 8 herkenbare situaties wanneer jij en je BFF allebei van boeken houden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen