• onze waardering

Recensie: The Little Drummer Girl - Seizoen 1 RECENSIE

Recensie: The Little Drummer Girl - Seizoen 1

The Little Drummer Girl is een serie van BBC en is gebaseerd op de gelijknamige roman van John Le Carré uit 1983. De film wordt geregisseerd door de Zuid-Koreaanse Park Chan-wook. Met in de hoofdrollen; Florence Pugh (Charlie), Alexander Skarsgård (Becker) en Michael Shannon (Kurtz). 

Het verhaal speelt zich aan het einde van de jaren zeventig af en volgt actrice Charlie die tijdens een vakantie in Griekenland gerekruteerd wordt door een agent van de Israëlische geheime dienst. Het doel van het team waar ze in terecht komt is om een Palestijnse terroristencel op te rollen. Gedreven door haar drang naar avontuur gaat Charlie in op de uitnodiging. Kurtz en zijn team beginnen vakkundig op Charlie in te praten; als actrice is zij bij uitstek geschikt voor de rol van spion. Het is loeigevaarlijk, en Charlie beseft al gauw dat ze geen idee heeft waaraan ze is begonnen. 

The Little Drummer Girl is ingewikkeld, de grens tussen goed en fout is niet altijd helder. Dit past niet alleen uitstekend bij een verhaal als deze, namelijk over het conflict in het Midden-Oosten, maar dit maakt het ook echt tot een serie van deze tijd. Je perspectief verschuift meerdere keren en je hebt geen vat meer op de realiteit. Dit is erg knap gedaan.  

Naast spanning komt tevens romantiek sterk naar voren. Dit laat Chan-wook niet zien door middel van lichamelijk contact, maar het zijn meer de blikken en de acties van de personages waar je het van moet hebben. Dit houdt je jammer genoeg wel meer op afstand.  

De sfeer van de jaren 70 is uitstekend uitgebeeld. De kostuums en sets zijn tot in detail uitgewerkt waardoor je helemaal meegezogen wordt in het tijdperk. Met name de decors zijn aantrekkelijk om te zien, zoals de rare vormen van architectuur en de vele kleuren in het interieur. Tevens is het kleurenpallet fantastisch. De sterke contrasten zijn overal in de serie te zien. Een voorbeeld hiervan is wanneer Charlie een groene jurk aan heeft en naast een rode auto staat. Maar er komen ook veel aardetinten naar voren. Er is dus overal aan gedacht. 

Het camerawerk ziet er aardig uit. De manier waarop er ingezoomd wordt op een acteur is erg interessant. Dit zijn over het algemeen aparte bewegingen die je niet vaak ziet. 

Pugh is erg opvallend in de serie. Ze zet haar personage uitstekend neer. Je leeft hierdoor heel sterk met haar mee. Ook Skarsgård en Shannon spelen hun personages met verve. Ze blijven beiden mysterieus en verrassend tijdens de gehele serie. Tussen de drie acteurs is er ook zeker chemie aanwezig. Het is mooi om te zien hoe goed ze elkaar aanvullen en de emoties die ze bij elkaar losmaken.  

The Little Drummer Girl is een zeer spannende korte serie. Het enige wat jammer is, is dat het plot vooral in het begin erg verwarrend is waardoor je de serie waarschijnlijk twee keer moet kijken om hem helemaal te begrijpen. Desalniettemin zit het verhaal goed in elkaar en zijn de acteurs en de sfeer van de jaren 70 fantastisch.

 

Recensie: The Little Drummer Girl - Seizoen 1

The Little Drummer Girl - Seizoen 1

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Naar de bestseller van John le Carré vertelt The Little Drummer Girl het verhaal van Charlie: een jonge, enthousiaste maar onvervulde Britse actrice en idealist, wiens vastberadenheid wordt getest nadat ze de mysterieuze Becker (Golden Globe Award winnaar Alexander Skarsgård) ontmoet tijdens een vakantie in Griekenland. Het wordt snel duidelijk dat zijn intenties niet zijn wat ze lijken, en hun ontmoeting verstrengelt haar in een complex plot van spionage meesterbrein Kurtz (Academy Award genomineerde Michael Shannon).

    Charlie speelt de rol van haar leven als dubbelspion en ze voelt zichzelf steeds meer aangetrokken tot deze huichelachtige wereld. The Little Drummer Girl vervaagt de lijnen tussen liefde en haat, waarheid en fictie, goed en fout, en weeft een spannend en explosief verhaal over spionage en internationale intriges.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen